Google'da canımızı sıkan 12 sorun!

Google web'deki en iyi hizmetleri bize sunsa da kusursuz değil. İşte Google'da sinir bozan 12 şey!

Sinir bozan Google sorunları!

Google, birçok işimizi yerine getirmek için internetteki en iyi kaynaklardan bir tanesi, ancak bu onun kusursuz olduğu anlamına gelmiyor. Çok sık olmasa da Google'da meydana gelen sorunlar ve hatalar, zaman zaman bizi çıldırtacak seviyeye gelebiliyor. İşte bunlardan bazıları:

Gmail'deki sorunlar: Gmail'in beş yıllık bir beta sürecinin ardından hala yavaş olması birçok kullanıcı tarafından dile getiriliyor. Bazı kullanıcılar e-postalarının geç gittiğinden şikayetçi, bazen ise bazı mesajlar hiç görünmeyebiliyor. Ek dosyaların zaman zaman 'isimsiz' olarak yeniden adlandırılması da bizi çileden çıkartan sorunlardan.

'İleti dizisi görünümü': Gmail'deki ileti dizisi görünümü oldukça hoş bir özellik, ancak aynı konu içerisinde 50'den fazla mesaj varsa, ihtiyacınız olan mesajı bulmak oldukça zor. Tabi ki, 'İleti dizisi' görünümünü kapatmak da mümkün.

Gmail'deki görüntüleme sınırlamaları...

Gmail'deki görüntüleme sınırlamaları...
Konusuz e-posta gönderme: Bu uyarıyı kapatmanın bir yolu şu an yok

Gmail'deki görüntüleme sınırları: Gmail'de bir şey arattığımız zaman bir kerede en fazla 20 sonuç görebiliyoruz. Ancak gelen kutumuzda bir kerede gösterilen mesaj sayısı 100'e ayarlanmışken bu nasıl oluyor?

Konusuz e-posta uyarısı: Ailemize ve arkadaşlarımıza e-posta gönderirken bazılarımız bu alanı kullanmayabiliyor. Bu uyarıyı engellemenin yolu ise sanırız yok.

İlgili reklamlar: Gelen kutumuzdaki e-postaların bir makine tarafından okunarak anahtar sözcüklerle ilgili reklamlar sunulması, gizlilik konusunda iyi bir his uyandırmıyor.

Anında aramanın varsayılan olarak açık olması: Bu özelliği kapatmanız mümkün ancak bir arama yaparken her harfi yazdığınızda kesintiye uğramak sanırız herkesin isteyeceği bir şey değil.

Geri dönememe: Anında arama özelliği açıkkken Backspace tuşuna basarak bir sayfa geri dönmeniz artık mümkün olmuyor. Bunun yerine yazdığınız harf siliniyor ve size yeni bir sonuç gösteriliyor.

Geçmiş mi yoksa otomatik tamamlama mı...

Geçmiş mi yoksa otomatik tamamlama mı...
Google hesabınızla YouTube hesabınızı bağlamak zorundasınız...

Geçmiş mi yoksa otomatik tamamlama mı: Google, otomatik tamamlama işlevinde sanırız kişisel aramalarımızdan faydalanıyor. Dolayısıyla her gün kendi isminizi mi aradığınız, yoksa başkaların mı sizi aradığını anlamak, oturumunuzunu kapatmadan pek mümkün değil.

Aramada büyük/küçük harf ve noktalama kullanılmıyor: Birçok arama bu parametreleri gerektirmese de, bu tür aramalar için bir seçenek sunulması hoş olurdu. !!! adındaki grubu nasıl aramamızı bekliyorsunuz?

Android 3.0'daki Gtalk: Gtalk her nedense rastgele zamanlarda oturum açabiliyor.

YouTube ile Gmail'in zorla bağlanması: Google, YouTube'a sahip olduğundan Gmail hesabınızı varolan YouTube hesabınızla ilişkilendirmenizi gerekliyor. Ancak bu, gizliliğine dikkat eden bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir.

'Biz kötü değiliz':
Google'ın ünlü 'Kötü olmayın' sloganı, şirketin bazı garip uygulamalarını düşündüğümüzde kulağa saçma geliyor.

Okuyucu Yorumları