Google'da elyazısı ile arama

Google'ın sunduğu yeni özellik, minik harf tuşları yerine el yazınızla arama yapmanızı sağlıyor!

Google'da el yazısı devri

Google, akıllı telefon ve tabletlerde arama yapmak için geliştirdiği yeni yöntemi sundu. Dokunmatik ekrandaki klavye yerine parmağınızla ekran üzerine yazı yazarak arama yapmanızı sağlayan bu yöntem, özellikle büyük parmaklı kullanıcılar için pratik olabilir.

Google Handwrite'ı etkinleştirmek için telefon ya da tabletinizin tarayıcısından Google'a girin ve Ayarlar bağlantısına tıklayın. Örneğin iPhone'larda bu bağlantı ekranın altında, iPad'de ise sağ üst köşede yer alıyor. Arama ayarlarında Elyazısı başlıklı yeni bir seçenek göreceksiniz. Etkinleştir'e tıklayın ve kaydedin. Yeni ayarın çalışması için Google arama ekranını yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Google Handwrite'ı etkinleştirdiğiniz zaman sağ alt köşede üzerinde elyazısı karakterinde "g." yazılı küçük bir düğme göreceksiniz. Bu düğmeye tıkladığınızda menü çubuğu üzerinde bir boşluk ve geri git tuşu olacak şekilde genişleyecek. Artık ekranın her yerine elyazınızla aradığınız terimleri yazabilirsiniz. Yazı yazmak yerine ekranda aşağı/yukarı hareket etmek isterseniz yine "g." tuşuna basarak elyazısını devreden çıkarabilirsiniz.

Google'ın açıklamasına göre yeni özellik iOS 5.0 ve üstüne sahip cihazlarda, Android 2.3 ve üstüne sahip telefonlarda, Android 4.0 ve üstüne sahip tabletlerde çalışıyor ve 27 dili destekliyor.

Okuyucu Yorumları