Google'da istemediğiniz siteleri görmeyin

Bu 3 minik araç ile Google arama sonuçlarında görmek istemediğiniz ne varsa hepsini çöpe atın!

Keyfinize göre bir Google!

Google'ın algoritması konusunda uzmanlaşmış siteler aradığınız konular çok fazla ilgili olmasa da sonuçların üst sıralarında yer almayı başarabiliyorlar. Diğer yandan Wikipedia gibi önemli siteler aramalarda daha kolay üst sıralarda yer alabiliyorlar. Fakat bundan memnun değilseniz bu tarayıcı araçları ile Google aramalarınızda görünmesini istemediğiniz siteleri kendiniz belirleyebilirsiniz. Ayrıca tüm bu araçlar sakıncalı olduğunu düşündüğünüz siteleri de aramaların dışında tutmak için kullanılabilir.

Personal Blocklist
Google tarafından geliştirilen ve Google Chrome'da çalışan bu ufak araç istediğiniz siteleri arama sonuçlarından kaldırmanızı sağlıyor. Google ayrıca engelleme geçmişinizi takip ederek, engellemek isteyebileceğiniz siteleri tahmin etmeye de çalışıyor.

Google Hit Hider By Domain, Search Noise Reduction

Google Hit Hider By Domain, Search Noise Reduction

Google Hit Hider By Domain
Firefox 4 kullanıcıları için Google arama sonuçlarından istemedikleri siteleri çıkarmak amacıyla hazırlanmış olan bu araç iki farklı seçenek sunuyor. Bunlardan ilki bir siteyi aramalardan çıkartıp aramalarda gri olarak sadece tek bir satırda görünmesini sağlamak. İkinci olarak bu aracı kullandığınız sürece herhangi bir siteyi kalıcı olarak arama sonuçlarının dışında bırakabilirsiniz.

Search Noise Reduction
Firefox 4 ve Opera'da çalışan bu araç, Google ve Bing sonuçları içerisinde bir alan adının tamamen çıkartmaya yarıyor. Ayrıca tercih ederseniz bir alt alan adını (forum.abc.com gibi) veya bir klasörü de (www.abc.com/forum/ gibi) arama sonuçlarının dışında tutabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları