Google'da yine hizmet kapatma zamanı

Birçok hizmetini ardı ardına kapatan Google hızını alamadı: İşte internet devinin yeni kurbanları!

Google kapatmaya doyamadı!

Google, işine yaramadığını düşündüğü hizmetlerini kaptmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz Ağustos ayında Google Video, iGoogle gibi hizmetlerini sonlandıracağını açıklayan Google, birkaç hizmetini daha kapatmaya hazır.

Şirkt blog'unda yapılan açıklamaya göre yapılacak en önemli değişikliklerden bir tanesi, Google Drive ve Picasa'nın erişebileceği depolama alanındaki değişiklikler. Blog'a göre kullanıcılar, her iki hizmet için 5GB ücretsiz depolama alanına sahip olacaklar. Depolama alanı için ödeme yapan kullanıcıların alanı, satın aldıkları toplam alana eşit olacak. Yani 100GB'lık bir plan satın alan kullanıcı, toplam 100GB alana sahip olacak ve önceki alanı, bu alana eklenmeyecek.

Önümüzdeki hafta kapatılmaya başlanacak olan Adsense for Feeds, 3 Aralık'ta tamamen kapatılmış olacak. Bu hizmet, web sitelerinin RSS beslemelerine reklam çubukları ekleyerek ek gelir elde etmelerine izin veriyordu. Kapatılacak diğer bir hizmet olan Classic Plus ise Google.com'a oturum açan kullanıcıların arka planda fotoğraf göndermelerini sağlıyordu. Hizmet, Ekim ayının ortalarından itibaren yeni fotoğrafları kabul etmeyecek ve Aralık ayında tamamen kapatılacak.

Kapatılması planlanan diğer hizmetler arasında Android uygulaması Places Directory de var. Search and Trends ve Insights ise Google Trends altında birleştirilecek. Google Spreadsheets'deki Spreadsheet Gadgets da 2013 yılında kapatılacak.

Okuyucu Yorumları