Google'dan 11 dilde çapraz arama

Henüz Beta aşamasında olan ve hizmete açılan yeni serviste 11 dilde çapraz arama yapılabiliyor

Google'dan Çevirmen

Zaman zaman kullanıcı olarak arama yeteneklerinizi geliştirmek adına çeşitli denemelerde bulunmuşsunuzdur. Bunların arasında da bir kelimenin standart olarak İngilizce aratılması dışında diğer dillerdeki karşılığının aratılması gelir. Google bu işi daha da kolay hale getirerek şu an için 11 dilde kelimelerin karşılıklı olarak aratılmasına imkan tanıyor.

Örneğin solda İngilizce kutusuna "bird" diye yazdığınızda sistem otomatik olarak diğer dildeki (mesela Almanca'da "vogel") karşılığını sağa aktarıyor. Eğer arama yaptığınız kelime beklediğiniz anlamdaki karşılığına denk gelmiyorsa hemen yandaki kutudan değiştirerek daha noktasal aramalar gerçekleştirebiliyorsunuz.

Maalesef şu an için hizmetin Türkçe desteği bulunmuyor. Ama Google'dan yapılan açıklamaya göre diğer tüm diller için bu desteğin sağlanması pek uzun sürmeyecek. Açıklamada "Amacımız ve görevimiz evrensel bilginin her kullanıcımıza ulaşmasını sağlamak. Bu çapraz dil arama özelliğiyle işleri daha kolay hale getirdiğimiz için mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hizmetin Beta denemelerine http://translate.google.com/translate_s adresinden ulaşılabiliyor.

Okuyucu Yorumları