Google'dan açıklama geldi ama...

Google, tüm siteleri zararlı ilan eden hatası ile ilgili açıklama yaptı. İşte hatanın nedenleri...

Açıklama atışması!

Google'ın dün yaşadığı ve buradan duyurduğumuz bir sorun, arama sonuçlarında listelenen tüm sitelerin zararlı site kategorisinde gösterilmesine yol açmıştı. Bu sorun bir çok web sitesine yeteri kadar zarar vermişken, üzerine bir de açıklama krizi eklendi.

Google, resmi blog'unda yaptığı ilk açıklamasında, sorunun, zararlı sitelerin belirlenmesi konusunda birlikte çalıştıkları ve kar amaçlı olmayan StopBadware.org sitesinden gelen liste nedeniyle ortaya çıktığını açıkladı. StopBadware.org ise, kendi blog sayfalarında yaptığı açıklama ile bu iddiayı reddetti. Açıklamada özetle şunlar söyleniyordu: "Google'ın soruna neden olan listeyi bizden aldığı iddiası gerçek dışıdır. Google zararlı sitelerin listesini kendisi belirler ve bu listenin bizimler bil ilgisi yoktur. Google ile, yeni bir açıklama yapılması için görüşmelerimiz sürüyor."

Bu açıklamanın hemen 10 dakika sonrasında, yine StopBadware.org blog'unda yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Güncellemede, Google'ın yeni bir açıklama yapacağı belirtildi.

Ve Google krize son verdi...

Ve Google krize son verdi...
Dün yaşanan sorun, böyle bir görüntüyü ortaya çıkarttı...

Ve nihayet Google, ilk yaptığı açıklamayı değiştirerek, StopBadware.org'dan zararlı sitelere ait bir liste almadıklarını, yaşanan sorunun, hazırladıkları dosyadaki ufak bir "insan hatası" nedeniyle ortaya çıktığını duyurdu. Blog'un son haline buradan ulaşabilirsiniz.

StopBadware.org ise, yaptığı yeni bir güncelleme ile Google'ın kendilerinden zararlı sitelerle ilgili veri almadığını açıkladığı duyuruldu.

Ve olayın tatlıya bağlandığı an... StopBadware.org blog'undaki açıklamanın son bölümünde, Google'ın hatayı düzelttiği ve kullanıcılarından özür dilediği duyuruldu. Google ve StopBadware.org arasında yaşananların bir yanlış anlama nedeniyle olduğun söylendi, iki ismin bundan sonra da birlikte çalışacağının altı çizildi. Blog'un son haline buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları