Google'dan Apple'a "yetişkin" taşı!

Google'ın önemli isminden Apple hakkında çok ilginç açıklamalar geldi. İşte o isim ve söyledikleri!

Apple'a "yetişkin" taşı!

Google'ın önceki CEO'su, şu anki yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt'in sadece birkaç sene önce Apple'ın yönetim kurulunda olduğunu biliyor muydunuz? Schmidt'in yönetim kurulu üyeliği, 2009'da rekabetin sertleşmesiyle sona ermişti. Schmidt geçtiğimiz günlerde ise Apple'ın iş tercihlerini Google'ınkiyle karşılaştırdı.

Wall Street Journal'a konuşan Schmidt, Apple'ın iOS 6'da Google Maps'i bırakmasına şaşırdığını söylüyor. İşte Schmidt'in gazeteye yaptığı açıklama: "Tabii ki bizim haritalarımızı kullanmalarını tercih ederdik. Ancak YouTube'u bile giriş ekranından çıkarıp attılar. Bunu neden yaptıkları konusunda emin değilim. Bir işi yapmanın yetişkin yolu, onu bir ülke gibi işletmektir. Aralarında anlaşmazlıklar vardır, ancak birbirleriyle dev bir alışveriş yaparlar. Birbirlerine bomba göndermezler. Bence Steve Jobs'un halefi olarak kabul edebileceğimiz Tim (Cook, Apple'ın CEO'su), Larry (Page, Google'ın CEO'su) ve ben bu modeli biliyoruz. Takımları buluştuğunda, uzun uzun konuşacakları şeyler var."

Schmidt, Apple'ın patent davalarında doğrudan Google'ı hedef almak yerine Google'ın partnerlerini seçmesini de garip bulduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları