Google'dan bedava bulut depolama hizmeti!

Google, Dropbox ve SkyDrive gibi depolama hizmetlerine rakip yeni hizmetini resmen tanıttı!

Karşınızda Google Drive!

Dropbox, Microsoft Skydrive gibi çevrimiçi depolama hizmetlerinin artık güçlü bir rakibi daha var. Google, 2 aylık söylentilerin ardından Google Drive hizmetini bugün resmen duyurdu.

Google Drive, ücretsiz sürümünde 5GB'lık çevrimiçi depolama alanını size sunuyor. Daha fazla alan istiyorsanız, ayda 2.49 dolar ödeyerek 25GB'lık alana sahip olmanız mümkün. 100GB'lık (ayda 4.99 dolar) ve 1TB'lık (ayda 49.99 dolar) seçenekler de bulunuyor. Herhangi bir ek depolama alanı satın aldığınızda, Gmail alanınız da 25GB'a çıkıyor.

Google Drive, Google'ın çevrimiçi belge düzenleme hizmeti Docs ile entegre oluyor. Bu arada Google Drive'ın Android'li tablet ve akıllı ceplere özel uygulaması da yayınlandı. iOS uygulamasının ise yolda olduğu açıklanıyor. Google, Google Drive ile çalışabilecek üçüncü parti yazılımlara da izin verecek.

Google Drive'a https://drive.google.com/ adresinden erişilebiliyor. Hizmet yavaşça kullanıma sunulduğundan onu hemen kullanmaya başlayamayabilirsiniz. Bu durumda Google'dan hizmet hazır olduğunda sizi uyaracak bir e-posta talep edebiliyorsunuz.

Ve Google'dan küçük bir hediye daha!

Ve Google'dan küçük bir hediye daha!
Popüler e-posta hizmetinin kapasitesi, 2.5GB artıyor

Google Drive'ın açılışı ile beraber Google, Gmail kullanıcılarına da bir ödül veriyor: Gmail'in 7.5GB'lık depolama alanı ücretsiz olarak 10GB'a çıkartılıyor. Bu değişikliğin 24 saat içinde hesabınıza yansıyacağı söyleniyor.

Hesabınız için 10GB kapasite sağlandıktan sonra, her zaman olduğu gibi kapasiteniz yavaşça artmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları