Google'dan büyük Apple var!

Google artık Silikon Vadisi'nin en değerli şirketi değil. Apple'ın zirve atağının ayrıntıları burada

Yaşasın yeni kral!

Silikon Vadisi'nin yeni lideri: Apple... Dokunmatik iPhone, Apple'ın kısa sürede büyük sükse yapacağının bir habercisiydi ve nihayetinde beklenen oldu: Apple, Google'ı zirveden indirerek Amerika'daki teknolojinin merkezi Silikon Vadisi'nde bir numara olmayı başardı.

Apple'ın satış noktalarında uzayan kuyruklar artık hiç kimseye enteresan gelmiyor; zira Apple yaklaşık bir yıldır, özellikle iPhone ürünleriyle yakaladığı başarıyla tüketicilerin ilk uğrak yeri olmuş durumda. Wall Street Journal'a göre bir fenomen haline gelen iPhone'un üreticisi Apple'ın en son açıklanan pazar değeri 158.8 milyar Dolara ulaştı. Hemen Apple'ın arkasından gelen Google'ın değeri ise 157.2 milyar Dolar.

Apple, özellikle tasarımıyla rakiplerini geride bıraktığı başta iMac ve iPod ürünleriyle birçok şirketin de favori markası haline geldi.

Google'a geldiğimizde ise son haftalarda Google'ın büyümesinin yavaşladığını ve Amerikan ekonomisinin darboğaza girmesinin Google'ı olumsuz yönde etkilediğini de sıkça işitir olduk. Özellikle online reklamcılıkla karını yüksek tutabilen Google, video paylaşım sitesi YouTube gibi pahalı yatırımları sayesinde de şimdilik büyümeyi sürdürüyor.

Standard & Poor'un New York'ta bulunan analisti Scott Kessler'a göre Google ve Apple, teknolojiye getirdiği yeniliklerle sadece Silikon Vadisi'nin değil, dünyanın da en büyük iki ismi.

Apple, Google'ı tahtından etti!

Apple, Google'ı tahtından etti!

Ancak Google, yaş itibariyle Apple'a göre oldukça genç bir şirket. Steve Jobs ve adaşı Steve Wozniak tarafından 1976 yılında kurulan Apple'ın yaşı bugün itibariyle 32'yi bulurken, Google ise kurulalı henüz 10 yılı bile geçmiş değil.

Uzmanlara göre Apple'ın başarısı aslında hiç de mucize değil; ürünleri yeniden keşfeden ve rakiplerine göre olabildiğince farklı ürünleri kullanıcılarıyla buluşturan Apple, son ana kadar da pazara sunacağı yeni teknolojileriyle ilgili de ser verip sır vermeyerek gizli kalmayı yeğliyor.

Ancak Apple'ın başarısı her ne kadar bir ekip işi olsa da, özellikle Steve Jobs'un bu büyük şirkete katkıları gerçekten göz ardı edilecek gibi değil. Şirketin kurucusu olan ve aynı zamanda CEO'luğunu yürüten Jobs, her ne kadar görünüm itibariyle cılız olsa da, Apple'ın beyni olduğunu kimse inkar edemiyor.

Sadece bir hafta içerisinde 1 milyon adet iPhone satmayı başaran Apple, tasarımı ve yaratıcılığıyla gönüllerde taht kurarken, Google ise online arama motorlarının lideri olarak öne çıkıyor; ancak Google'ın artık daha yavaş büyüdüğü de bir gerçek.

Geçen yıl hisse değeri 700 Dolara kadar çıkan Google'ın bu yılki değeri düşerek 500 Dolar olurken, şirketin kurucuları Sergey Brin ve Larry Page ise hala dünyanın sayılı milyarderlerinden olmayı sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları