Google'dan çok önemli bir gelişme daha!

Google artık daha akıllı: Geliştirilen özel teknik aramalara çok farklı bir boyut katacak...

Google yine yaptı!

Her ne kadar bilgisayarlar insanların pek çok sorununu çözmesinde son derece yardımcı olsalar da, halen pek çok konuda insanlarla yarışamıyorlar. Örneğin resimleri tanımlama konusunda bilgisayarlar mutlaka yazılı bir referansa ihtiyaç duyuyorlar. Google'ın yeni geliştirdiği bir teknik bu ihtiyacı tamamen ortadan kaldırmasa da, bilgisayarların yazılı referanslara bağımlılığını azaltıyor. Bu sayede bilgisayarlar görüntüleri yazılı referanslar yardımıyla değil, önceden tanımlı diğer görüntüler yardımıyla tanımlayabiliyor.

Google'ın yaptığı açıklamaya göre şu anda bu yeni tekniğin uygulandığı Google Image'da tam 50 bin önemli noktaya ait herhangi bir fotoğrafı %80 oranda doğru bir şekilde tanımlayabiliyor. Üstelik çekilen fotoğrafların açısı veya ışık seviyesinin çok farklı olması da önemli değil. Google'ın resim tanımlama algoritması açısı veya ışık seviyesi çok farklı olsa da, kendi tanıdığı referans noktaları sayesinde tanıyabiliyor.

Google'ın şu anki hedefi ise Picasa ve Panoramio'da bulunan 40 milyon fotoğrafın bu yöntem yardımıyla sağlıklı bir şekilde tanımlanabilir hale gelmesi ama bunun mükemmelleşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var...

Okuyucu Yorumları