Google'dan devrim niteliğinde bir yenilik

Google internet hakkında bildiğiniz pekçok şeyi Google Wave ile kökten değiştirmeye hazırlanıyor.

Google'ın yeni "dalgası"

İnterneti bu kadar faydalı ve ilgi çekici kılan şeylerin başında, uçsuz bucaksız bir bilgi kaynağı olması geliyor. Fakat etkileşim faktörü kullanıcıları internete asıl çeken şeylerden biri. Sosyal ağ sitelerinin veya anında mesajlaşma programlarının bu derece popüler olmasının sebebi de zaten bu. Google, etkileşimli internet konusunda çok önemli bir adım atma hazırlığında.

Google Wave adı verilen yeni bir uygulama sayesinde e-posta, anında mesajlaşma, sosyal ağ sitesi özellikleri, aynı doküman üzerinde bir arada çalışma ve blog tutma gibi pek çok özelliği bir araya getiriyor. Google'ın geliştiricler Konferansı Google I/O'da ilk kez tanıtılan Google Wave, aslında 2007 yılından beri geliştiriliyor ve neredeyse kullanıma hazır.

Tarayıcı üzerinde çalışan Google Wave'in en büyük özelliği ise kullanıcıya devam eden görüşmelere canlı olarak müdahale etme imkanı tanıması. Bu anında mesajlaşma uygulamalarının bile henüz gerçekleştiremedikleri bir özellik. Google Wave ile pek çok katılımcı, devam eden bir görüşmede mesajları daha yazılırken görmeye başlıyorlar ve karşı taraf daha yazısını bitirmeden araya girip sözlerini söyleyebiliyorlar.

Ne yazık ki üçüncü parti eklenti desteğine de sahip olacak olan bu son derece heyecan verici uygulamanın ne zaman gerçek anlamda kullanılmaya başlanacağına dair henüz bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları