Google'dan geri ödeme geliyor!

Google, Android uygulamalarından ağzı yananlara ufak bir servet ödemeyi kabul etti!

Google, servet dağıtacak!

U.S. Federal Trade Commission'ın (FTC) şikayeti üzerine Google, çocuklar tarafından, ebeveynlernin izni olmadan yapılan uygulama içi alışverişler için en az 19 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Google, Android kullanıcılarına tam bir geri ödeme yapacak ve uygulama içi ödeme şeklini de, kullanıcıdan kesin bir onay alınacak şekilde değiştirecek.

FTC tarafından benzer şikayetler bu yıl içerisinde Apple ve Amazon.com'a da iletilmişti ve Mart ayında da Google müşterileri tarafından firmaya çocukların yaptığı uygulama-içi alışverişlerden dolayı dava açılmıştı. Apple ocak ayında, kullanıcıların zararlarını karşılamak adına FTC'ye en az 32.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Bir dava da temmuz ayında Amazon'a karşı açılmıştı ancak bu davanın sonucu henüz belli olmuş değil.

Google ise, uygulama içi alışveriş sistemini değiştirmekte olduğunu söylüyor. Kullanıcılara en iyi Google Play tecrübesini sunmak için hali hazırda yapılmış değişiklikler olduğunu söyleyen bir Google sözcüsü, bu davayı arkalarında bıraktıkları için mutlu olduklarını ve insanların sevdikleri eğlenceye ulaşmaları için daha pek çok yeni yöntem geliştireceklerini söyledi.

FTC'nin söylediğine göre, 2011 yılında uygulama için alışverişler Google tarafından ilk olarak tanıtıldığında, herhangi bir şifre isteği bulunmuyordu. Çocuklar, oyunlar içerisinde çıkan balonlara tıklayarak bir şeyler satın alabiliyorlardı. 2012 yılının ortalarında ise, uygulama içi alışverişlerden önce hesap sahibinin şifresi istenmeye başlandı. Ancak bu durum da çok büyük bir değişiklik yaratmadı. Açılan yeni sayfa, ücret hakkında bir bilgi sunmamanın yanı sıra, şifrenin girilmesinden sonraki 30 dakika içerisinde yapılacak olan harcamalarda bir kez daha şifre istenmeyeceği bilgisini de içermemekteydi.

FTC'nin söylediğine göre, binlerce aile bu durumdan şikayetçi oldu. Öyle ki, bazı ailelerin söylediğine göre çocukları tarafından izinsiz bir şekilde yüzlerce dolar uygulama içi alışverişlerde harcanmıştı.

Okuyucu Yorumları