Google'dan Goo.gl: Google'ın yeni hizmeti...

Google'dan yeni bir hizmet daha: Ama bu yeni hizmet bir şeyi geliştirmiyor; aksine küçültüyor...

Google'dan Goo.gl!

Google, Goo.gl hizmetini kullanıcılara sundu. Bu hizmetin amacı tarayıcının adres satırına yazılan uzun adres bağlantılarını kısaltmak.

Bit.ly ve TinyURL gibi çalışan hizmet, internette sörf yapanlara sunulan ve kullanıcıların Google hizmetlerinde geçirdiği süreyi arttırmayı amaçlayan yeni bir proje. Google'ın internet projelerinin bir sınırı olmadığını gösteriyor.

Adres kısaltıcılar uzun adreslerin yerine çok kısa bir adres oluşturuluyor ve bu adres tarayıcıya girildiğinde, uzun adresle aynı sayfayı açıyor.

Facebook da geri kalmadı

Facebook da geri kalmadı
Facebook'un benzer hizmeti FB.me

Benzeri URL kısaltma hizmetlernin aksine, Goo.gl, Google uygulamalarında çalışıyor. Hizmete Google hesabınız ile giriş yaparak erişebilirsiniz.

Diğer adres kısaltıcılar ayrı birer site üzerinden çalışırken Google hizmetini böyle farklılaştırmış oluyor. Google yetkilileri yaptıkları açıklamada, üçüncü parti internet sitelerinin hizmeti ne derece benimsediğine bakılarak, Goo.gl için ayrı bir site açılabileceğini belirttiler.

Google'ın yeni hizmeti Twitter üzerinde popülerlik kazanıyor. Twitter'da mesajlardaki karakter kısıtlaması bunun başlıca sebebi. Facebook da geri kalmayarak, kendi adres kısaltma hizmeti olan FB.me'yi hizmete sundu.

Okuyucu Yorumları