Google'dan Google Building Maker

Google'dan, Google Earth'ü mükemmel hale getirecek yepyeni bir hizmet: İşte Google Building Maker...

Google Earth için dev adım!

Google Maps'te binalar çok daha sağlam bir görünüşe sahipti. Çünkü bu görüntüler Google tarafından tek tek seçiliyordu. Ancak bu değişmek üzere.

Google, Google Building Maker hizmetini yayınladı. İnsanlar haritalardaki binaları bu sayede üç boyutlu hale getirebilecekler.

Bu yeni araç Google Maps ile binaların inşa edileceği araçları birleştiren bir harman. Üç boyutlu oluşturulan binalar, orijinal fotoğraflarıyla kıyaslanacak ve gerçeğe uygun duruyorlarsa sisteme yerleştirilecekler.

Google blog'da şunlar yazıyor: "Bazılarımız Google'da bütün vaktini tek bir şeyi düşünerek geçiriyor: Dünya üzerindeki her yapının üç boyutlu modelini nasıl oluştururuz? Dahası bu modellerin tutarlı olduğundan nasıl emin oluruz? Güncel kaldığından ve bunu kullanmak isteyecek herkese yararlı olduğundan?"

Google bu soruyu yine kendisi yanıtlıyor...

Mini bir oyun gibi!

Mini bir oyun gibi!
Basit geometrik şekillerle bina modellemek birkaç dakika alıyor

Bu soruların ardından Google kendi sorusunu cevaplıyor "Böyle büyük bir projeyi gerçekleştirmenin en iyi yollarından birisi, projeyi dünyaya açmak. Bu yüzden bugün Google Building Maker'ı duyurduk. Kullanması çok basit ve eğlenceli bu araç ile Google Earth ile bina inşa etmek mümkün"

Kullanıcılar havadan çekilmiş fotoğraflardan yararlanarak, ellerindeki basit geometrik şekillerden binaların 3D modellerini oluşturuyor. Bir binayı modellemek sadece birkaç dakika alıyor.

Bu hizmetlere ulaşmak için tıklayın:
Google Building Maker
Google Earth

Okuyucu Yorumları