Google'dan hakkındaki soruşturmalara açıklama

Arama moturu lideri Google'ın başı şu sıralar ABD mahkemeleri ile dertte. İşte detaylar...

Düşman değil dostuz!

Google, hakkında Amerikan Hükümeti'nin tekelleşme ile rekabeti öldürdüğü iddiasıyla başlattığı 3 ayrı araştırmasının, internet arama yöntemlerini değiştirmesi ile sonlanması gerektiğine inanmıyor.

"İnceleme yüzünden hayal kırıklığına uğramamız söz konusu değil" açıklamasını yapan Google rekabet danışmanı Dana Wagner çarşamba günü yaptığı açıklamada "Bu durum arama alanındaki başarımız ve hâkimiyetimizle ilgili" yorumunu yaptı.

"Eğer bu alanda herhangi bir şikayet söz konusu olmasaydı, Obama hükümeti böyle bir araştırma yapmayacaktı" açıklamalarını yapan Wagner, Amerika Adalet Bakanlığında 7 yıl çalıştıktan sonra 2007 yılında Google'a katılmıştı.

Hükümet ile arasındaki sorunları barışçıl yollarla çözeceğini savunan Google "Biz düşman değil dostuz" açıklamasını yaptı. "Devlet ile aramızda büyük bir sorunun çıkmaması ortak paydada buluşabilmemizdir."

ABD Hükümeti ile Google arasındaki ilk çatlak geçen sene Google ve rakiplerinden biri olan Yahoo arasındaki reklam ortaklığının Amerika Adalet Bakanlığınca engellenmesiyle başlamıştı.

"Aslında neden bizim üzerimizde böyle bir düşmanlık oluşturulmak istenmesini anlamış değilim. Bizden daha çok dikkat çeken firmalar var. Mesela Microsoft bilgisayar alanında insanların daha sık karşılaştığı uygulamaları kontrol ediyor." açıklamalarını yapan Wagner çoğu kullanıcının Microsoft düşmanı olduğunu da sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları