Google'dan herkese hediye, ona tekme!

Google çalışanlarına müthiş bir hediye vermeye hazırlanırken, bu gariban işçiyi neden işten attı?

Herkese hediye, ona tekme!

Business Insider'ın raporuna göre Google, tüm çalışanlarını performanslarından dolayı maaşlarında en az yüzde 10'luk bir zamla ve 1000 dolarlık bir "tatil primi" ile ödüllendirecek.

Şirketin 20 bin çalışanı olduğu düşünülürse bu gerçekten de çok büyük bir rakam. Sadece verilen prim toplamda 20 milyon dolar ediyor ve buna vergiler dahil değil.

1998'den beri kârını sürekli artıran Google'ın para konusunda belli ki hiç sıkıntısı yok. Mobil işletim sistemi dünyasına girişi Google'a fazlasıyla kazandırırken, şirketin arama motoru ve web tarayıcısındaki üstünlüğü de bunun cabası.

Fakat bir Google çalışanı bu ödül ve zamdan nasibini alamayacak. Haberimizin devamı ikinci sayfamızda...

Peki Google neye sinirlendi?

Peki Google neye sinirlendi?
Eric Schmidt'e göre en iyi çalışanlar Google'da

Bu arada Google, Eric Schmidt'in Google'daki herkese yüzde 10'luk bir zam yapacağından bahsettiği notlarını ortaya çıkaran çalışanını ise hemen işten çıkarttı.

CNNMoney'in raporuna göre, bilgilerin Business Insider ve Fortune'a sızdırılmasından sonra Google, birkaç saat içinde çalışanının işten çıkarıldığını açıklayan şirket içi bir bildirim yayınladı.

Sızdırılan notlarda, Google çalışanlarına verilecek 1.000 dolarlık ödül ve yüzde 10'luk zammın yanında, ödül üzerindeki vergilerin de şirket tarafından karşılanacağı yazıyordu. Ayrıca notlarda Google'ın çalışanlarının isteği üzerine, ödülünün bir kısmını kalıcı bir zam haline dönüştürdüğü bilgisi de bulunuyor.

Sızanlar arasında Eric Schmidt'in en can alıcı sözleri ise belkide şunlar:

"Dünyadanın en iyi çalışanlarının bizde olduğunu düşünüyoruz. Bu, şimdiye kadar bir araya gelmiş en parlak ve en becerikli grup. Bu yüzden her gün işe gelmek bana heyecan veriyor, eminim sizin için de bu böyle. Yüksek çalışmalarınızın karşılığında sizi ödüllendirmek istiyoruz."

Okuyucu Yorumları