Google'dan hızlısı yine Google oldu!

Düzenlenen ilginç bir yarışmada arama motorları kıyasayı çarpıştı: İşte bu çarpışmanın galipleri...

Google'dan hızlısı da var!

Arama motorlarının hatalarını bulmak amacıyla bir yarışma düzenlendi. 50 ülkeden 1100 hata avcısı katılımcının katıldığı yarışmada Google birinci oldu, Microsoft'un yeni arama motoru Bing'den de daha çok övgü almayı başardı.

uTest'in düzenlediği yarışmalarda yazılım testleri yapılıyor. Sonuçlar satıcılarla paylaşılıyor. Test yapanlar yaratıcılıkları, problemleri anlamaları ve raporlarının kalitesiyle değerlendiriliyorlar. Birinci 400 dolar, beşinci ise 50 dolar kazanıyor.

Google testlerde tutarlılık, güncellik ve sayfa yükleme hızında en çok memnun eden arama motoru oldu. Bing ikinci, Yahoo üçüncü olurken, birkaç kullanıcı da yeni Google Caffeine'i test etti. Bu yarışmacılardan biri Caffeine'in Google'ın iki katı hızlı sonuç sunduğunu bile söyledi! Yani Google'dan hızlı çıkan arama motoru Google'ın gelecekteki hali oldu.

Ama bu yarışma sadece Google için bir şov alanı olmadı, Bing ve Yahoo'nun da bazı yönleri keşfedildi. Haberin devamında....

Bing ve Yahoo şaşırttı

Bing ve Yahoo şaşırttı
Yahoo hata sayısının düşüklüğüyle şaşırttı

Google birinci olsa da Bing katılımcıları şaşırtmayı başardı ve üçte biri Bing'i takdir etti. Bunların yüzde 10'u ise Bing'i ana arama motoru olarak kullanacaklarını belirtti. Elbette Google'dan vazgeçmeyenler büyük çoğunluğu oluşturdu.

Google birinci çıksa da en az hata tespit edilen arama motoru 70 taneyle Yahoo oldu. Google'da 130 program hatası bulunurken, bunların yüzde 8'i kritik derecede öneme sahipti. Bing'de çıkan hata sayısı ise 321 oldu ve bunların yüzde 14'ü kritik öneme sahip hatalardı.

Arama motorlarında çıkan hata sayısını birbirine oranlarsak çıkan sonuçların mantıklı olduğunu söylemek mümkün. Bing, diğer arama motorlarına göre yeni olduğu için daha çok hatası olması gayet doğal.

Okuyucu Yorumları