Google'dan iddialara net yanıt!

Son dönemde Google hakkında ortaya atılan bu çok ciddi iddia, Google tarafından resmen yalanlandı!

"Yok öyle bir şey!"

Bildiğimiz üzere Google'ın kendi ürünlerini sattığı bir perakende mağazası bulunmuyor. Ürünlerinin sergilenmesini genellikle üretici firmalara bırakan Google, kendine ait bir perakende mağazası açıp açmayacakları sorusuna sonunda net bir cevap verdi.

Mobil Dünya Fuarı'nda konuyla ilgili açıklama yapan Android patronu Andy Rubin, "Perakende mağaza açma gibi bir planımız yok." yanıtını verdi. Açıkçası Google'ın şimdiye dek böyle bir hamleye ihtiyaç duyduğunu da söyleyemeyiz. Zira şirketin lider ürünlerinden Nexus 4 cebini LG, Nexus 7 tabletini ise ASUS üretiyor. Ancak eli kulağında olan Google Glass ile birlikte işler değişebilir.

Arama devinin rakiplerine bakacak olursak, perakende hizmeti veren Apple'ın bu konuda gayet iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. Zira Apple metre başına elde ettiği 6.050 dolar ile, Amerikalı mücevher devi Tiffany and Co.'dan (3.017 dolar) bile daha fazla kazanıyor.

Google "böyle bir planımız" yok dese de, şirket içinden gelen bilgiler, durumun her an değşebileceğine işaret ediyor. Gelişmeleri önümüzdeki günlerde hep takip edeceğiz...

Okuyucu Yorumları