Google'dan iş dünyasına Ofis uygulamaları

Google Office diye de bilinen Google Apps, Premier Edition'la iş dünyasının kullanımına da hazır.

Google Apps 50$

İster ufak çaplı ister daha büyük şirketlere sahip olunsun, Google kendi ifadesiyle artık iş organizasyonunu kuvvetlendirmek adına doğru hizmet ve desteği, doğru fiyata vermek için düğmeye bastı.

Reklamlardan arındırılmış ofis programlarının yer aldığı Google Apps yıllık 50$'lık mütevazi üyelik ücretiyle de dikkat çekiyor. 30 Nisan 2007'ye kadar kullanıcılar Premier sürümü ücretsiz olarak alıp deneyebilecekler.

30 Nisan'dan sonra ne olacak?

Ücretsiz üyelik esnasında size kredi kartı bilgileriniz de sorulacak. Bunun sebebini Google, ücretsiz deneme süreci tamamlanıp ileriki günlerde ücretli döneme geçiş yapıldığında daha kolay işlem yapılması ve hizmeti almak isteyenlerin birkaç tıklamayla ödeme yapabilmesi için konulduğu şeklinde açıklıyor. Hizmet bu tarihten sonra paralı hale getirilecek.

Google Apps neler sunuyor?

Google Apps Standard ve Google Apps Premier paket sürümlerinde Gmail (Standard sürümde 2 GB, Premier sürümde 10 GB depolama alanı), Google Talk, Google Calendar, Docs & Spreadsheets, Page Creator ve Start Page servisleri ve bu ürünlere ait destek hizmeti de yer alıyor.

Yıllık 50$ karşılığında edinilen Premier sürümde, e-postaların çalışır halde bulunması için neredeyse %100'lük bir garanti, tüm programlar için 7/24 online ve telefon desteği gibi iddialı hizmetler de söz konusu.

İş dünyasının çok büyük bir kesimi halen Microsoft'un Ofis yazılımlarını kullanıyor. İnternet üzerinde Google çatısı ve güvencesiyle çıkan bu yeni ofis uygulamalarına şirketlerin ne gözle bakacakları ve Google Apps'i Ofis'e tercih edip etmeyeceklerini ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları