Google'dan mesajınız var!

Hiç beklemediği bir anda büyük bir virüs saldırısıyla karşı karşıya kalan Google'dan mesaj var!

Google'dan mesajınız var!

Google, son günlerde Anroid işletim sisteminde bulunan yeni bir tehlike ile boğuşuyor. Belki de şimdiye kadar yaşanan en büyük virüs saldırısı olarak değerlendirilen durumdan tam 260.000 Android kullanıcısı etkilendi.

Bu duruma ilk hamle olarak altmışa yakın uygulamayı geri çeken Google, artık daha da büyük önlemler almaya ve çözümler üretmeye çalışıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü kötü niyetli uygulamaları uzaktan silme yeteneğine sahip olan bir araç yayınlayan Google, temizliğe çoktan başladı bile. Google ayrıca zararlı uygulamalardan etkilenmiş olan 260 bin Android kullanıcısına bir e-posta ile seslendi. Google'ın virüsten etkilenen kullanıcılarına gönderdiği e-postayı haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz...

İşte Google'dan gelen o e-posta...

İşte Google'dan gelen o e-posta...

"Selam,

Android Market'te cihaza zarar vermek amaçlı tasarlanmış olan uygulamalar tespit ettik. Bu kötü niyetli uygulamaların tamamı şu an itibariyle Android Market'ten silinmiş, geliştiricilerinin hesabı da kapatılmış durumdadır.

Kayıtlarımıza göre, siz bu kötü amaçlı uygulamalardan bir veya daha fazla indirenlerden birisiniz. İndirdiğiniz uygulama, sizin haberiniz olmadan hakkınızdaki bilgilere üçüncü bir şahsın ulaşmasını sağlamaktadır. Şu an saptadığımız kadarıyla, şimdiye kadar ulaşılmış olan sadece cihazın benzersiz kodu (mobil aygıtların tanımlanması ve sürümlerinin bulunması için kullanılan kod).

Her halûkarda bu uygulamaların sizden bilgi çalmasını önlemek, uygulamanın cihazınızdan silinmesi için Android Market'te acilen bir güvenlik güncellemesi yayınlıyoruz. Önümüzdeki birkaç saat içinde cihazınızda ' "Android Market Güvenlik Aracı Mart 2011" yüklendi' şeklinde bir bildirim bulacaksınız. Sizin bu konuda hiçbir şey yapmanıza gerek yok, araç kendi kendine çalışacak. Kötü amaçlı uygulamalar silindiğinde de bildirimler alacaksınız. Önümüzdeki 24 saat içerisinde aracın başarısını konu alan ikinci e-postanızı alacaksınız.

Güncellemenin hızlı bir şekilde yüklenmesi ve çalışması için, cihazınızın açık ve güçlü bir ağ bağlantısına sahip olduğundan emin olun.

Daha fazla detay için, lütfen Android Yardım Merkezi'ni ziyaret edin.

Saygılar,
Android Market Ekibi"

Güncelleme yapıldı ama...

Güncelleme yapıldı ama...

E-posta'da denilenler yapıldı, fakat Google sorunlarını gidermeye çalışırken arka kapısını sonuna kadar açık bırakmıştı. Taşıyıcıların güncellemeyi yaymasının çok gecikmesi üzerine güncellemeyi tekrar paketleyip ulaştırıcılara ve telefon üreticilerine veren Google'ın kaderi, şimdi de bu ikilinin elinde.

Google'ın aldığı önlemlerden biri ise bu kötü amaçlı uygulamaların Android Market'te tekrar yayınlanmamasını sağlamak. Ama bir gerçek var ki, o da profesyonel hackerlara göre çoğu telefonun ve uygulamanın kötü amaçlı yazılım taşıma potansiyeli olduğu.

Okuyucu Yorumları