Google'dan Microsoft'a bir çalım daha

Hemen her alanda Microsoft'un karşısına çıkan Google, şimdi de Office paketine darbe vuruyor!

Google'dan büyük çalım!

Washington D.C.'nin teknoloji sorumlusu Vivek Kundra, Google ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmaya göre yerleşimdeki yaklaşık 38.000 çalışan, bu anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte arama motoru devi Google'ın kendi geliştirdiği uygulamalardan faydalanacak. Bu anlaşmayla birlikte Google, sadece Washington D.C. ile büyük bir anlaşmaya imza atmadı; aynı zamanda rakibi Microsoft'un Office paketine de büyük bir darbe vurmuş oldu.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Kundra'nın geçtiğimiz Haziran ayında imzaladığı anlaşmanın değeri 500.000 Doları buluyor. Bu anlaşma neticesinde çalışanlar, iletişim için Gmail'i kullanırken, kelime işlem ve tablolama işleri için de yine Google Docs a baş vuracak.

Google'dan yapılan açıklamaya göre 500.000'in üzerinde organizasyon, Google'ın geliştirdiği uygulamalardan en az birini kullanıyor ve yine Google'ın hesaplarına göre sadece bir gün içinde 3.000'den fazla kişi bu yazılımlara geçiş yapıyor.

Office'i bekleyen büyük tehlike

Office'i bekleyen büyük tehlike
MS Office paketi Washington D.C.'yi de kaybetti.

Aslında Microsoft'un Office hakimiyetini zora sokan sadece Google değil. Bundan sadece bir yıl önce, Google'ın da en yakın rakibi olan Zoho, Zoho Business'ı hayata geçirerek Google'ın yaptığı gibi online kelime işlemci ve benzeri uygulamaları bir araya getirdi.

General Electric(GE), ilk olarak Microsoft Office'ten vazgeçerek, 400.000 kadar sistemini MS Office'ten Google Apps'a kaydırdı. Ancak geçtiğimiz Eylül ayında gizlilik ile ilgili bazı endişeleri bulunan GE, Google'ı da terk ederek Zoho'ya geçiş yaptı.

Sonuç itibariyle Microsoft, Washington D.C.'yi de kaybederek Google'ın yükselişine engel olamadı. Şimdi gözler, Microsoft'un bu konuda bir açıklama yapıp yapmayacağına çevrilmiş durumda.

Okuyucu Yorumları