Google'dan Microsoft'u kızdıracak açıklama...

Microsoft'a zor günler yaşatan IE davasında Google da tarafını seçti. İşte MS'i kızdıracak açıklama.

Bu da Google'ın yumruğu!

Avrupa Birliği'nin Microsoft'u Internet ExplorerWindows içerisinde dağıtarak tarayıcı pazarında haksız rekabete yol açmakla suçlaması Microsoft'a dostunu, düşmanını tanıma fırsatı verdi. Önce Opera, Avrupa Birliği'ne destek vermiş, kısa bir süre sonra Mozilla da konuya dahil olmuştu. Mozilla daha sonra yanlış anlaşıldığını iddia edip durumu yumuşatmaya çalışsa da, konu dallanıp budaklanmaya devam ediyor. Sonunda arama motoru devi Google da Avrupa Birliği'ne bu konuda taraf olduğunu açıkladı. Böylece Microsoft'un karşısında ciddi bir cephe oluşmuş oldu.

Google'ın ürün yöneticisi Sundar Pichai blog'unda konuyla ilgili şu görüşlerine yer verdi; "Google, tarayıcı pazarının rekabete açık olmadığını ve bu yüzden kullanıcılar için geliştirilecek yeniliklerin mümkün olamadığını düşünüyor. Bunun sebebi ise Microsoft'un Internet Explorer'ı son derece yaygın işletim sistemi Windows ile birlikte dağıtıyor olması. Bu durumu mobil cihazlarla karşılaştırdığımızda, Microsoft'un Internet Explorer'ı aynı şekilde yayamadığı için pazar payının çok daha düşük olduğunu görebiliyoruz".

Kısacası Google, bu açıklaması ile Microsoft'u, sırtını Windows'a dayamakla ve yenilikleri engellemekle suçlamış oluyor. Cep telefonları örneğini vererek de, eğer Windows olmasaydı IE'nin şansı olmazdı imasını yapıyor...

Okuyucu Yorumları