Google'dan orijinal Windows anahtarı!

Orijinal Windows ürün anahtarınız başkasının elinde olabilir; üstelik sadece Google araması ile...

Google'dan Windows anahtarı!

Yazılım üreticisi Belarc, korsan kopyacıların kalbinde özel bir yer edinmişe benziyor; zira "Belarc Advisor" ismindeki PC analiz programı hackerlere muazzam miktarlarda Windows ürün anahtarı sağlıyor. Ne yazık ki tehlikeye düşen kişiler orijinal bir ürün anahtarına sahip olan kullanıcılar oluyor.

"Belarc Advisor" PC yapılandırmasını tarıyor ve sonunda genel bir rapor hazırlıyor. Hazırlanan rapor sisteminizdeki bir hatayı teşhis etmenizde size yardımcı olabiliyor. Örneğin sisteminize virüs girdiğinden şüphelendiğinizde bu raporu CHIP Online veya Hijack This forumu gibi platformlarda paylaşabilir diğer kullanıcılarla durumunuzu anlatabilirsiniz. Fakat sistemindeki problemin nedenini öğrenmek için Belarc Advisor raporunu, programın bir özelliği üzerinden internette yayımladığınızda kötü bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

Bir analiz programı anahtarı nasıl yayınlıyor?

Bir analiz programı anahtarı nasıl yayınlıyor?

Program raporun içine bağlı donanımların yanında Windows, Office ve sayısız yazılımın ürün anahtarlarını da ekliyor. Dolayısıyla Google'da doğru terimleri kullanarak arama yapanlar Belarc Advisor tarafından yayımlanmış özetlerden rahatlıkla yararlanabilir.

Örneğin bir Windows anahtarıyla üç defa online etkinleştirme şansınız olduğu için korsan kopyacılar sizin anahtarınız ile kendi illegal kopyalarını etkinleştirebilir. Bu sebeple programın bu özelliğini kullanılmamasını tavsiye ediyoruz; yoksa bir sonraki donanım değişiminde Windows ürün anahtarınızı kullanamayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları