Google'dan size çok özel bir teklif

Google, 10. yaşını özel bir yarışmayla kutluyor. Dünyayı değiştirecek bir fikriniz varsa işe koyulun

Google sizi çağırıyor!

Çok özel karelerle Google'ın 10 yıllık hikayesi

Geçtiğimiz günlerde 10. yaşını dolduran Google, yaş günü kutlamalarına çok özel bir yarışmayla başlıyor. Proje 10100 adı verilen yarışma tüm Google kullanıcılarına açık.

Yarışmanın amacı, Dünyayı değiştirecek bir fikre sahip olan kullanıcıların bu fikri hayata geçirmelerine yardımcı olmak. Google, yarışmanın sitesinde bu hizmeti neden sunduğunu şu kelime ile açıklıyor: "İnsanlara yardım etmenin iyi bir şey, insanları başkalarına yardım etmeye teşvik etmenin ise çok daha iyi bir şey olduğunu düşünmemiz."

Google, Proje 10100 ile kullanıcılarına şu soruyu soruyor: "Neyin yardımı olur? Bunun da ötesinde, en çok neyin yardımı olur?" Bu sorunun anlamı ise, farklı kategorilerde, mümkün olduğunca fazla insana yardımcı olacak bir fikrin aranıyor olması.

"Olabildiğince fazla insana yardımcı olarak dünyayı değiştirecek fikirler için yapılan bir çağrı" olarak lanse edilen yarışmada toplam 8 kategoriye yer verilmiş:

- Topluluk
- Fırsat
- Enerji
- Çevre
- Sağlık
- Eğitim
- Barınma
- Diğer konular

En iyi fikrin seçilmesi sırasında dikkate alınacak kriterler ise şu şekilde özetlenmiş:

- Kapsam: Bu fikir kaç insanı etkileyecek?
- Derinlik: İnsanlar ne kadar derinden etkilenecek? İhtiyaç ne kadar acil?
- Yapılabilirlik: Bu fikir bir veya iki yıl içinde uygulanabilir mi?
- Etkinlik: Fikriniz ne kadar basit ve makul bir maliyetle gerçekleştirilebilir?
- Etki süresi: Fikriniz ne kadar süreyle etkili olacak?

Yarışmaya nasıl katılacaksınız?

Yarışmaya nasıl katılacaksınız?

Eğer sizin de Dünyayı değiştireceğine ve insanlara yardımcı olacağına inandığınız bir fikriniz varsa, yapmanız gereken, buradaki formu doldurmak ve Google'a göndermek. Fikrinizi anlatırken, dilerseniz kısa bir YouTube videosu kullanma şansına da sahipsiniz.

Yarışmaya katılmak için son tarih 20 Ekim olarak belirlenmiş. Google, gelen fikirlerden 100 tanesini seçecek ve 27 Ocak 2009 tarihinde oylamaya sunacak. Bu oylama tamamen Google kullanıcıları arasında gerçekleşecek ve sonuçta en çok oyu alan 20 fikir yarı finale kalacak.

Bu 20 fikir ise, daha sonra özel bir danışma kurulu tarafından değerlendirecek ve finala kalan 5 fikir böylece belirlenmiş olacak. Seçilen 5 fikir için Google'ın vereceği ödül ise, bu fikirlerin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla toplam 10 milyon Dolarlık fon olacak.

Proje 10100 ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayın...

Google'ın 10. yaş günü için hazırladığı özel sayfa için tıklayın...

Okuyucu Yorumları