Google'dan Street View itirafı

Google, yaklaşık 2 sene önce silmesi gereken bu "hassas" bilgilerle ilgili bakın neler dedi!

Google'dan itiraf: Silmedik!

Google, Bilişim Komiserleri Dairesi'ne (ICO) yazdığı mektupta, İngiltere'de ve bazı diğer ülkelerde topladığı Street View verilerini silmediğini itiraf etti.

ICO'nun yayınladığı mektupta Google'ın bu "hatadan" dolayı özür dilediği anlaşıldı. Google'ın Street View arabalarının sadece görüntü toplamadığının anlaşılmasının ardından Google, bu verileri yaklaşık iki yıl önce, kasım 2010'da silmeyi kabul etmişti. Google'ın arabaları sadece fotoğraf çekmiyor, aynı zamanda çevredeki wi-fi ağlarından da bilgi topluyordu. İngiltere'deki ICO, yeniden başlatılan bir soruşturma kapsamında bu verileri incelemeye hazırlanıyor. Google ise ICO'nun bu sorgulamasında ona yardımcı olmayı planlıyor.

Şu an binlerce diski taradığını ve yetkilileri uyarma aşamasında olduğunu söyleyen Google, bu durumdan etkilenen diğer ülkeler arasında Avustralya, Belçika, Fransa, Hollanda, Norveç, Finlandiya, İsviçre ve Avusturya'yı da sayıyıor.

ICO'nun ciddi veri ihlalleri için 760.000 dolara kadar ceza kesme gücü bulunuyor. Bununla birlikte verdiği cezalar genellikle çok daha küçük.

Okuyucu Yorumları