Google'dan Wear için stok Android şartı!

Android'li ceplerine kendi arayüzlerini ekleyen üreticiler, bu kez beklediklerini alamadılar!

Bu Android'e dokunmak yasak!

Google, akıllı saatlerinde Android Wear platformunu kullanan üreticilere modifikasyon izni vermeyeceğini doğruladı. Bunun yanında Android TV ve Android Auto platformlarında da değişiklik yapılmasına Google'dan izin çıkmayacak.

Saatler için geliştirilen Android Wear, televizyonlara özel Android TV ve otomobil platformu Android Auto'nun ortaya çıkmasının ardından, üreticilerin bu platformları istedikleri gibi özelleştirmelerine olanak tanınıp tanınmayacağı, merak ediliyordu. Ancak Google mühendislik direktörü David Burke, cihazlar arasındaki tutartılığı artırtmak istediklerini, bu ürünlerde stok arayüzün cep telefonu gibi diğer ürünlere göre daha yüksek bir öneme sahip olduğunu söyledi. Başka bir deyişle ceplerde gördüğümüz TouchWiz, Sense gibi arayüzleri, saatlerde, TV'lerde ya da arabalarda görmeyeceğiz...

Burke, Ars Technica'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kullanıcı arayüzü, bu durumda, ürünün daha önemli bir parçası. Sadece kararlı bir kullanıcı deneyimi sunmak istiyoruz. Yani bir odanızda bir TV, diğer odanızda da bir başka TV varsa ve bu iki TV'niz de Android TV ise, ikisinin de aynı şekilde çalışmasını, aynı görünmesini istiyoruz."

Burke, HTC, Samsung, LG ve Motorola gibi üreticilerin kendi hizmet ve uygulamalarını ekleyebileceklerini, ancak hepsinin bu kadar olacağını, geri kalanının aynı olacağını söylüyor. Samsung Gear Live, LG G Watch ve Moto 360'ın benzer görünümünün nedeni, Google'ın bu açıklamasıyla ortaya çıkmış oluyor.

Okuyucu Yorumları