Google değil, Goggle: Tek harfin yaptığı...

Google ve Goggle... Bu iki isim arasındaki tek harflik fark, bakın nasıl büyük sorunlara yol açtı...

Google değil, Goggle!

İnternette dolaşırken gitmek istediğiniz sitenin adresini yanlış yazdığınızda şanslıysanız bir hata alırsınız ve yeniden girersiniz. Peki ya yanlış yazdığınız adres normalde varsa?

Daha önce twitter ve twiter arasında bu çelişkiyi görmüştük. twiter.com'a girdiğinizde, orijinal twitter tasarımına benzer bir tasarım ile ödül vermek için kişisel bilgilerinizi isteyen bir ekranla karşı karşıya kalıyordunuz. Benzer durum goggle.com için de geçerli. Tasarım ve logo benzer olmasa da size en son Apple ürünlerini hediye olarak vereceğini iddia eden bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Tabi ki bir form doldurmak şartıyla.

İşte bu adresin google.com ile benzerliği bir davaya konu oldu. Google, goggle'ın Barbados Adası'na kayıtlı sahibi David Csumrik'i dava etti. Uzun uzun dava aşamalarını anlatmayacağız ama şunu söyleyelim, davanın tarafları Google, goggle.com ve alan sağlayıcısı arasında ilerliyor. İlk aşamayı Google kaybetti ama bu goggle'ın kazandığı anlamına gelmiyor. Zira Amerikan yasaları bazı durumlarda alan adı iptal etme, başkasına verme yetkilerine sahip. Google'ın durumu takip edip adli yollarını kullanmaya devam etmesi durumunda sonuç değişebilir.

Okuyucu Yorumları