Google .dev Alan Adını Kullanıma Açtı

Google'ın yeni üst seviye alan adı olan .dev, şirketler ve geliştiricilerin kaydına açıldı. Fiyatı ise biraz uçuk...

Google yeni alan adını tanıttı!

Her gün yeni bir internet sayfası küresel internet ağına katılıyor ve insanların projeleri ve işleri için doğru alan adını bulmaları gittikçe zorlaşıyor. Bu sorunu ele alan Google, yeni TLD (üst seviye alan adı) çözümünü özellikle yazılım geliştiricilerine hitap eden bir çözüm olarak geliştirdi.

Şirket, bu projeyi geçtiğimiz yıl .dev üst seviye alan adı ile duyurmuştu. Arama motoru devi .dev alan adını 16 Ocak'tan itibaren şirketin partnerleri için kayıda açmıştı. Şimdi ise isteyen herhangi bir geliştirici, alan adını 11.000 dolar karşılığında alabilecek. Bu, istedikleri alan adlarının bir başka şahıs veya iş odaklı taraflar tarafından alınabileceğini düşünen geliştiriciler ve şirketler için alan adlarını şimdiden güvene almak adına ödenen büyük bir ek ücret olacak. İstedikleri alan adını kaybetme korkusu taşımayan taraflar ise 28 Şubat tarihine kadar bekleyerek bu tarihten sonra alan adlarını herhangi bir ek ücret ödemeden satın alabilecek. Ancak şu an için .dev alan adları için belirlenecek son ücretin ne olacağı belirli değil.

Varsayılan Olarak Güvenli Olacak

Google'ın daha önce tanıttığı .app ve .page alan adlarında olduğu gibi arama motoru devi .dev alan adına sahip internet sayfalarının HTTPS sertifikası ile varsayılan olarak yüksek seviyede güvenli sayfalar olacağının altını seçiyor. Google'ın duyurduğu bu yeni üst seviye alan adı, teknoloji devinin interneti HTTPS standardına taşıma planının bir parçası.

Belirli bir üst seviye alan adı kullanmak, ziyaretçilerinizin internet sayfanızı adres çubuğunda gördükleri andan itibaren işinizin ne olduğunu anlamalarına yardım ediyor ve ürününüzün rakiplerinizin ürünlerinden daha öne çıkmasını sağlıyor. Google, internet sitesinde GoDaddy, 1&1 Ionos ve elbette şirketin kendi alan adı sağlayıcısı Google Domains'in tekliflerini de sunacak.

Okuyucu Yorumları