Google Docs güncelleniyor...

Google'ın güncellenen bu hizmeti, Microsoft'u rahatsız etmeye devam ediyor!

Google hizmetine güncelleme!

Google Sheets, Excel'in önüne geçme çabasında bugün yapılan güncellemeler ile biraz daha güçleniyor. Yeniliklerle birlikte artık, bir grafikteki noktalar veya çubukların tam değerlerini gösteren veri etiketleri ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca, veri noktalarınızın şekillerini de yıldızlara, beşgenlere ve daha pek çok farklı şekle değiştirebiliyorsunuz.

Formül girişi yaptığınız zaman, Sheets tarafından sonuçlar siz yazarken önizlemeli olarak gösteriliyorlar ve Google, özellikle hataları yakalama konusunda oldukça hızlı olduğunu söylüyor.

Ayrıca sütun ve satırları, "daha büyük" veya "... içerir" gibi durumlar ile filtreleyebiliyorsunuz ve pivot tabloları artık verilerinize formül uygulamak için hesaplanmış alanları kullanabiliyorsunuz. GETPIVOTDATA özelliği de tablolarınızdan veri çekme işlemlerini kolaylaştırıyor.

Google Docs'un büyük bir kısmı, kullanıcıların beraber çalışabilme özelliği ancak bunun da sonuçları olmuyor değil. Daha önceden seçenekleriniz siyah-beyaz idi, ya birinin katılmasına izin veriyordunuz, ya da izin vermiyordunuz.

Şimdi ise, kullanıcılar bir hücreye değişiklik yapmadan önce uyarma seçeneğiniz bulunuyor. Böylelikle, hata ile bir hücrenin içeriğinin değişmesi engellenmiş oluyor.

Okuyucu Yorumları