Google Docs: Office 2010 rakibi güçleniyor

MS Office 2010 yeni hamleler yapıyor fakat Google da boş durmuyor. İşte internet devinden yenilikler

Google boş durmuyor!

Microsoft imparatorluğuna saldırı: Google, neredeyse haftalık rutinlerle online Office hizmeti Docs'a yeni fonksiyonlar ekliyor. Şimdi eklenen yenilik dokümanları karşı tarafa yükleme ve paylaşmada yapılan iyileştirmeleri kapsıyor.

Önceleri dosyaları tek tek paylaşıp erişim hakkı atamak mümkünken artık dosya klasörleri de diğer kişilerle paylaşılabiliyor. Bu iş için ilk adımda yeni bir klasör oluşturun ("New" butonuna sağ tıklayarak) ve istenilen dosyaları bu klasörün içine sürükleyin.

Klasöre sağ tıklayıp arkadaşlarınızın isimlerini ekleyin, bu kadar! Bunu yaptığınızda paylaştığınız tüm kişilere içinde bu klasöre giden linkin bulunduğu bir e-posta gönderiliyor. Linke tıklayıp dosyalara erişen arkadaşlarınız dosyaları görüntüleyebiliyor veya düzenleyebiliyor.

Klasör paylaşımı ve çoklu-yükleme
Artık birden çok dosyayı aynı anda karşı tarafa yükleyebileceksiniz. Her dosya için yükleme sürecinin ne kadar ilerlediği gösteriliyor.

Yeni fonksiyonlar kullanıcıların özel hazırlanmış bir web sitesinde yayımlanan ve değerlendirilebilen önerilerini baz alıyor. Tüm bir klasörü paylaşma özelliği en fazla talep edilen önerilerden biriydi.

Link: Google Docs

Okuyucu Yorumları