Google Docs'a Office Dosyası Desteği Geldi!

Google Docs, artık web uygulamasında Office programlarını dönüştürmeye ihtiyaç duymadan destekleyecek.

Google'a Office desteği!

Google Docs üzerinde Microsoft Office dosyaları ile çalışmak çok daha kolaylaşmak üzere. Google, online kelime işlemcisine Word, Excel ve PowerPoint için yerel destek sunacağını duyurdu.

Şu ana kadar Microsoft'un dosyalarını Google Docs üzerinde görebiliyordunuz ancak web uygulaması üzerinde düzenlemeden, yorum yapmadan veya beraber çalışmadan önce Google'ın formatına dönüştürmeniz gerekiyordu.

Yeni özellik, önümüzdeki haftalarda G Suite kullanıcıları için sunulacakken firma, normal kullanıcıları için de özelliğin sunulacağını belirtti.

Google Docs, desteklenen dosya türleri olarak Word'te .doc, .docx, .dot dosyalarını, Excel'de .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt dosyalarını ve PowerPoint'te .ppt, .pptx, .pps, .pot dosyalarını destekleyecek.

G Suite için Ürün Yönetimi yardımcı Başkanı David Thacker, çoğu kişinin bir işi tamamlamak için çeşitli araçlarla çalıştığını ve bu yüzden de Office düzenlemelerini direkt olarak G Suite üzerinden yapabilmenin, özellikle Office kullanan firma dışı müşteriler ile etkileşimde olan firmalar için yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca Thacker, Microsoft Office dosyalarının Docs üzerinde düzenlenmesi sırasında G Suite'in zekasından da faydalanılabileceğini belirterek örneğin AI-destekli dil bilgisi önerilerinin kullanılabileceğini hatırlattı...

Okuyucu Yorumları