Google Drive'dan Yeni Yedekleme Uygulaması Geliyor!

Google Drive, çok yakında çıkacak yeni uygulamasıyla PC'nizi yedeklemenizi kolaylaştıracak!

Google Drive'a yeni işlev yolda!

Dosyalarınızı yedeklemeniz çok önemli ancak bu iş bazen zahmetli olabiliyor. Google Drive, yakında çıkacak yeni uygulamasıyla bilgisayarınızdaki dosyaları yedeklemeyi kolaylaştırmak istiyor.

Google Drive'dan Yeni Yedekleme Uygulaması Geliyor!

Backup and Sync adlı yeni araç, üst düzey değil orta seviye kullanıcılar için tasarlanmış. Uygulama sayesinde daha önce Drive'a yüklenmemiş dosyaları ve fotoğrafları yedekleyebiliyorsunuz. Yedeklenen dosyalarınıza hizmetle eşitlenen diğer cihazlardan da erişmeniz mümkün olacak. 28 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak olan Backup and Sync'in Google'ın şu anki masaüstü eşitleme aracının yeni sürümü olarak, ancak onun yerini alıp almayacağı bilinmiyor.

Bu nedenle PC veya Mac'te Google Drive kullananlar ve Google Photos masaüstü yükleyicisini kullananlar, ayarlarını Backup and Sync uygulamasına aktarmış olacaklar. Google, G Suite müşterilerinin kurumsal bir çözüm inşa edilene kadar (bu çözümün adı Drive File Stream olacak) Drive'da kalmalarını istiyor.

Backup and Sync'in en büyük dezavantajı ise muhtemelen sunduğu alan olacak. Google'ın sunduğu ücretsiz alan 15GB ve daha çok dosya yedekledikçe Google üzerindeki alanınız hızla tükenebilir.

Okuyucu Yorumları