Google, drone'larla 5G dağıtma peşinde!

Yeni bir rapora göre Google, balonlu internet projesi Project Loon'a benzer bir projenin peşinde!

Google, 5G dağıtacak!

Gökhun Sungurtekin

Google'ın arama ve eposta hizmetlerinden çok daha fazlasıyla meşgul olduğunu biliyoruz. Firma, kendi kendine giden otomobillerden gelişmiş robotlara, yüksek hızlı internetten masa oyunlarında insanları yenebilen yazılımlara birçok farklı proje üzerinde çalışıyor. Şimdiye firmanın drone'larla çalışan çok hızlı bir 5G ağı geliştirdiği ortaya çıktı.

Çok gizli Skybender projesi, Guardian'ın haberine göre şu an New Mexico'daki Spaceport America'da deneme aşamasında. Google'ın planı, 4G / LTE bağlantısının sunabildiği hızın yaklaşık 40 kat hızlısını sunabilmek. Rapora göre Google, yeni ağını test etmek için yaklaşık 1.400 kilometre karelik bir hangar alanını kullanıyor. Firmanın nihai planıysa, güneş enerjisiyle çalışan insansın araçlarla dünyaya yüksek hızlı internet sağlamak.

Gizli proje, Project Loon'u hatırlatıyor ancak bu defasında interneti dağıtmak için hava balonları yerine drone'lar kullanılıyor. Facebook'un da drone'larla internet dağıtmaya yönelik bir projesi olduğunu biliyoruz. Yeni 5G ağı 4G'den çok daha hızlı olsa da, menzili çok daha kısa ve kötü hava koşullarından etkilenebiliyor. Google'ın drone'lardaki menzil sorununu aşmak için çeşitli teknolojilerden faydalandığı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları