Google Earth: Daha fazlasını isteyin!

Google Earth'ü iyi biliyor olabilirsiniz; ama makalemizi okuduktan sonra daha fazlasını alacaksınız.

Daha fazla Google Earth

Gizli özellikler veya zekice ek fonksiyonlar: Ücretsiz olarak sunulan birçok eklenti Google Earth'ün niteliklerini belirgin derecede arttırıyor. Sizlere en havalı eklentileri tanıtacağız ve 3D-yerküre ile uzak galaksilerden nasıl gezebileceğinizi anlatacağız.

İster tatil planlama ister dünyanın etrafında sanal bir gezinti. Google Earth ile çok hızlı bir şekilde dünyayı arşınlayabilirsiniz. Tabi ki her şey bununla bitmiyor: Havalı eklentiler ile 3D yerkürenin fonksiyonlarını arttırabilirsiniz. Bu şekilde örneğin nerede ücretsiz park yeri bulabileceğinizi veya fotoğrafı çekilesi doğa manzaralarını bulabilirsiniz.

Bu makalemizde sizlere birçok şık yeri tanıtacağız, yazılımın gizli fonksiyonları ve en iyi Google Earth eklentilerini göstereceğiz.

Download: Google Earth

Önemli yerler: Haiti'den Vancouver'a

Önemli yerler: Haiti'den Vancouver'a

Google Earth'ü kullanarak saniyeler içinde dünyanın en önemli yerleri arasında geçiş yapabilir ve sanal bir kâşife dönüşebilirsiniz.

Önemli yerler: Haiti'den Vancouver'aHaiti depreminin görüntüleri
Haiti'de gerçekleşen korkunç depremden sonra daha yeni yeni tüm felaketin şiddeti kendini belli etmeye başladı. Yardım etmek isteyenlerin ve buna hazır olanların zarardan ders almaları için Google, depremin tüm soğuk yüzünü gösteren uydu resimlerini bir araya getirdi.

Download: Haiti depreminin resimleri

Önemli yerler: Haiti'den Vancouver'aVancouver'daki Kış Oyunları 2010
Olimpik Kış Oyunları Şubat 2010'un en önemli spor aktivitesidir. Kanada'nı kışa doymayan toprakları heyecanlı yarışmalar için birinci sınıf şartlar sunar. Google Earth sayesinde ülkeyi ve yarışma yerlerini daha şimdiden sanal olarak öğrenebilirsiniz.

Olimpik Kış Oyunları'ndaki farklı yarışma türlerinin gerçekleştiği yerler birbirlerinde kilometrelerce uzaklıktadır. Burada sunulan eklentiler ile 3D olarak gözlemleyebileceğiniz bu yerlerin hepsini 2 dakika ve 30 saniyede arşınlayabilirsiniz.

Download: Winter Games 2010

Sizin için ek olarak birbirinden sıcak 16 yer seçtik. "Download" tuşuna bastığınız anda PC'nize inecek olan KMZ dosyasına çift tıkladığınız anda otomatikman belirtilen yere yönlendirileceksiniz. Elbette bunun olması için öncelikle isteminizde Google Earth yüklü olmalı.

GOOGLE EARTH'TE GÖZE ÇARPAN DİĞER MEKANLAR
Stonehenge Download
Lanzarote Download
Golden Gate Bridge Download
Eyfel Kulesi Download
Buckingham Palace Download
Kremlin Download
Hollywood işareti Download
Bir uçak Download
Everest Dağı Download
Dubai World Download
Copacabana Download
Küba 1962 Download
Wembley Stadyumu Download
Büyük Kanyon Download
Aletsch Buzulu Download
En uzun 10 bina Download

3D yerkürenin gizli fonksiyonları

3D yerkürenin gizli fonksiyonları

Google Earth sizi mavi gezegende bir geziye davet ediyor. Lakin 3D yerküre ilk bakışta hemen belli olmayan birçok gizli özellik sunuyor. Göklere çıkın, bitmek bilmeyen uzaklıkları keşfedin veya geçmişte bir gezinti yapın; seçim sizin.

3D yerkürenin gizli fonksiyonlarıKanepenizde oturarak rahat bir şekilde dünyanın dört bir yanını gezin: Google Earth bunu mümkün kılıyor. Dahası da var: Gökyüzüne çıkabilir veya direkt galaksideki yıldızlara yönelebilirsiniz. Nasıl mı? İşte gösteriyoruz.

Uçuş simülatörü: PC'de kokpit
Hiç kendinize has bir uçağın hayalini kurdunuz mu? Kurmuş olma ihtimaliniz yüksek; fakat muhtemelen bu iş için gerekli ufak bir mirasınız yoktur. Google Earth uçma hayalinizi gerçekleştiriyor.

[CTRL]+[ALT]+[A] tuş kombinasyonu gizli uçuş simülatörü modunu başlatır. Mod açıldığında jet uçağı F16 veya pervaneli uçak SR22 arasında seçim yapın. Heyecanlı: Hizmet, başlangıç hava alanı olarak Hamburg, New York, San Francisco veya Los Angeles gibi şehirleri sunuyor.

Kontrol mekanizması hemen alışılabilir nitelikte değil; fakat bir süre sonra elinizle her şeyi kontrol edebiliyorsunuz. Page Up ve Page Down ile itme gücünü ayarlıyor, fare ile uçağınızın yönünü belirleyebiliyorsunuz.

3D yerkürenin gizli fonksiyonlarıGoogle Sky: Yıldızlara seyahat
Uzayda uçmak için ille de Dennis Tito olmanıza gerek yok. Google Earth'e entegre edilmiş Google Sky sizi yıldızlara götürüyor. "Göster | Gezin | Gökyüzü" yolunu takip ettiğinizde dünya atmosferini terk edip yıldızlar arası seyahate başlayabilirsiniz.

Burada sizi örneğin bir süpernova hakkında bilgiler gibi güncel kozmik olaylar bekliyor. Bu tip bilgiler podcast şeklinde size aktarılıyor. Farklı katmanlar tarihsel ve güncel astronomiyi bir araya getiriyor. Örneğin Cassini katmanına tıkladığınızda İtalyan astronot ve matematikçinin 17. yüzyılda güneş sistemini nasıl ölçtüğünü öğrenebilirsiniz.

3D yerkürenin gizli fonksiyonlarıTarihi resim materyalleri
Google Earth zaman makinesi görevi de görebiliyor: Zira program sadece güncel uydu resimlerini değil, bir dizi tarihi görüntüleri de veritabanında barındırıyor.

"Göster | Tarihi resim" menüsünü takip ettiğinizde resim kesitine göre o yerin farklı tarihlerdeki halini görebiliyorsunuz.

İsterseniz keşif uçaklarının ikinci dünya savaşı sırasında birçok ülkede çektiği fotoğrafları da izleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Download: Google Earth

Google Earth için en iyi 2 eklenti

Google Earth için en iyi 2 eklenti

Safety Camera Plug-in
Merak ettiğiniz ülkelerin sokaklarını yürüyerek arşınlamak istiyorsanız Google Earth için sunulan ücretsiz Safety Plug-in eklentisi tam size göre. Eklenti incelediğiniz bölgedeki 15.000'e yakın hız kamerasının çektiği görüntüleri bir araya getiriyor.

Seçtiğiniz bölgeyi kuş bakışına yakın bir perspektiften seyredebilir ve bunu yaparken devlete ait fotoğraf makinelerini bulup bunların çekimlerini izleyebilirsiniz. Fakat uyaralım bu tip makinelerin çektiği fotoğraflara bakmak için cüzdanınızın derinliklerine el atmanız gerekebilir.

Download: Safety Camera Plug-in

Google Earth için en iyi 2 eklentiMeteorologlar için: Weather Forecast Plug-in
Bu eklenti ile Google Earth'te Orta Avrupa'nın hava durumunu kontrol edebiliyorsunuz.

Weather Forecast for Google Earth, iki farklı eklentiden oluşan bir ZIP arşivi şeklinde geliyor. Bu eklentiler Orta Avrupa'nın iki günlük hava tahminlerini gösteriyor. Google Earth yüksek kaliteli uydu resimleri ile alan hava fotoğraflarını birleştirerek arama yapabileceğiniz 3D modeller ve haritalar oluşturuyor. Weather Forecast for Google Earth eklentisini Dosya/Aç komutu ile programa aktarabilirsiniz.

Download: Weather Forecast Plug-in

Okuyucu Yorumları