Google Earth için küçük bir adım...

Google Earth'e bir yenilik daha eklendi: Ay'a ayak basışın 40. yılında Ay ayağınıza geliyor...

Google Earth ile Ay'a...

Üç boyutlu olarak Ay yüzeyini gösteren Google Earth sayesinde kullanıcılar Dünya'yı ve Mars'ı gezdikleri gibi Ay'ı da gezebiliyorlar. Google Earth'e dahil edilen özelliğin ismi Moonscape.

NASA'nın Apollo görevlerini planlarken kullandığı resimleri de görmek mümkün. Ay yolculuğundan geriye kalan ekipman ve astronotların çektiği panoromik görüntüler de bu Ay ziyaretini zenginleştiren görseller arasında yer alıyor.

Google Earth 5.0'a yapılan bu yeni eklenti Washington DC'deki Newseum'da özel bir sunumla sergilendi. "40 yıl önce iki insan Ay yüzeyinde yürüdü. Bugünden başlayarak Ay, Google Earth ile izlenebilecek ve bütün insanlık bu astronotların ayak izlerinden takip edebilecek." diyen Google ürün menajeri Michael Weiss-Malik, bu önemli olayı herkese hatırlattı.

Daha iyi bir Ay turu için, Ay yürüyüşünü gerçekleştiren Buzz Aldrin ve "Ayda bir Adam" kitabının yazarı Andrew Chaikin'in rehberliğindeki sanal turu seçebilirsiniz. Apollo 17 astronotu Harrison Schmitt'in anlatımıyla da farklı bir görsel gezi mevcut. Harrison Schmitt ay üzerinde yürümüş olan tek jeolog.

Okuyucu Yorumları