Google Earth ile akıl almaz bir hızrsızlık...

Siz Google Earth ile sadece adres arıyor olabilirsiniz; ama birilerinin amacı çok farklı...

Google Earth'te sazan avı!

Şüphesiz Google Earth hepimizin hayatında büyük bir kolaylık. Hiç bilmediğimiz adresleri kolayca bulmak, daha önce keşfetmediğimiz yerleri keşfetmek için harika bir araç. Ancak ne yazık ki bu hizmetten yararlananlar sadece iyi niyetli, işinde gücünde sıradan insanlar değil. İngiliz polisinin tespitine göre, hırsızlar da Google Earth'ten yararlananlar arasında.

"Google Earth sayesinde insanların bahçelerini, havuzlarını, gölcükleri görmek mümkün" diyor İngiliz polisi ve devam ediyor: "Hırsızlar, yoldan geçen sıradan bir insanın farkedemeyeceği, duvarla çevrili zengin evleri Google Earth aracılığıyla tespit edebiliyor." Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen bu teknolojinin korkutucu taraflarından birini görüyoruz böylece. Evlerimizi hırsızlar haritadan gözlerine kestirebilirler!

Ancak İngiltere'deki Google Earth hırsızlıklarının bir kısmının detayı oldukça ilginç. İngiltere'de zenginlerin evlerinde alarm sistemi olmasına karşın, bu sistemler bahçedeki gölcükleri ve havuzları korumuyor. Hırsızlar bu havuzlardan hem nadir bulunan, pahalı balık türlerini, hem de havuz ekipmanını çalıyorlar!

Suçu teknolojide aramak ne kadar doğru?

Suçu teknolojide aramak ne kadar doğru?
Değerli bir tür olan Japon Sazanı

"Koi Carp" veya "Nishikigoi" olarak adlandırılan nadide bir sazan türü oldukça pahalı. Japon Sazanı olarak da adlandırılan tür aynı zamanda aşk ve dostluğun bir simgesi. Elbette bunun hırsızlar için pek bir önemi yok. Onlar balığın kaç para ettiğine bakıyor.

Elbette bu arada İngiliz polisinin yorumuna da dikkat çekmek gerekiyor. "Hırsızlar ellerindeki her imkanı kullanıyor. Teknoloji sorumlu değil, teknoloji herkesin kullanımına açık bir araç. Sonuçta hırsızlar haritalardan, cep telefonlarından ve çalıntı arabalardan da faydalanıyor. Kimse bu araçları sorumlu tutamaz. Suç hırsızların, suç kötü niyetli kişilerin."

Bu yılın başlarında bir ingiliz Google Earth'ten yararlanarak tarihi binaları hedef aldığını ve 170.000 dolarlık kurşun çatı kaplamasını çaldığını itiraf etmiş. Sekiz ay hapis ve 100 saat kamu hizmetinden sonra yine yakalanan hırsız bu defa 12 ay hapse mahkum olmuş. Ülkemizde henüz Google Earth kullanarak hırsızlık yapan olduysa da ortaya çıkmadı. Teknolojinin imkanlarından sadece biz dürüst vatandaşların faydalanmadığı ortada; ancak yeterince caydırıcı ceza verme işi yetkililere düşüyor.

Okuyucu Yorumları