Google Earth'ün suç dosyasına yeni bir sayfa

Her önüne gelen Google Earth'ü suçlamaya devam ediyor. Yeni vukuatımız ise gerçekten ilginç...

Suç dosyasına yeni sayfa!

Google Earth... Dünyayı koltuğunuzdan kalkmadan gezebilmenin en güzel ve keyifli yollarından biri... Ancak bu yazılım da kötü amaçlar için kullanıldığında birilerine zararı dokunabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde yakayı ele veren bir hırsız suçunu itiraf etti ve yaşadığı şehirde bulunan bazı hurda metalleri çaldığını kabul etti. Fakat olayın en dikkat çeken yönü hırsızın suçunu kabul etmesi veya çaldığı objeler değil elbette. Polis tutanaklarına geçen kayda göre hırsız, Google Earth'ü kullanarak emeline ulaşmış.

Londra'da yaşayan ve bir amaç için aradığı hurda metalleri bulmak için uydu görüntülerini de kullanıcılara sunan Google Earth'ten faydalanan hırsız, yönergeleri takip ederek aradığı materyallerin tam olarak nerede bulunduğunu çözmeye başladı ve içlerinde bazı tarihi okul, kilise ve müzelerin de bulunduğu birçok yapıda hırsızlık yaptı.

Çaldıklarından yaklaşık 200.000 Dolar elde eden Tom Berge ise suçunu itiraf etmesinin ardından mahkemece tutuklandı ve 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHIP Online yorumu:
Google Earth'ün neredeyse kusursuz bir Google hizmeti olduğu kesin. Ama her nedense bu hizmet hep hakkında yapılan eleştirilerle gündeme geliyor. Terör saldırıları, gizli üsler ve son olarak adi suçlar... Artık her önüne gelen Google Earth'ü suçlamaya başladı. Ancak biraz mantıklı düşünüldüğünde, özellikle büyük eylemlerde Google Earth'ün adının geçmesi komik oluyor. Tabi bu durumda basit bir hırsızın bile Google Earth'ü suçlamasına şaşırmamak lazım...

Okuyucu Yorumları