Google Facebook'a rakip olmak için çalışıyor

Google yeni kişiselleştirilmiş başlangıç sayfası iGoogle ile hazırladığı birkaç özelliği test ediyor

Facebook rakibi testte!

Google'ın iGoogle sayfasına eklediği yeni özellikler arasında chat, aktivite akışı ve başlangıç sayfasındaki gadget'lar için yeni bir arayüz bulunuyor.

iGoogle gadget'larına ev sahipliği yapan iGoogle arayüzünün yeni ismi Canvas. Google'ın aktivitelerini takip eden blog sitesi Google Operating System'ın yazarlarından Alex Chitu, yeni Canvas arayüzü sayesinde yazılımcıların geliştirdikleri gadget'larını daha etkileşimli hale getirebileceklerini belirtiyor.

Yeni iGoogle arayüzünde menüler sayfanın sol tarafında yer alıyor ve bu menülerden gadget listesi ve okunmamıs Gmail mesajları gibi çeşitli durum bilgilerini görmek mümkün.

Sayfaya ayrıca Gmail'deki Google chat arayüzü de eklenmiş. Chitu, Google'ın amacının iGoogle'ı sosyal bir site haline getirmek olduğunu söylüyor. iGoogle'ın bu yaz sonunda açık standart OpenSocial'a destek vermeye başlamasıyla da bu dönüşümün tamamlanması bekleniyor.

OpenSocial, Google ve ortağı MySpace Inc.'in yarattığı, yazılımcıların farklı sosyal ağ siteleri için uygulamalar yazabilecekleri bir programlama arayüzü.

Blog sitesi Mashable'dan Kristen Nicole, OpenSocial uygulamalarıyla uyumlu yeni iGoogle başlangıç sayfasının paylaşımı kolaylaştıran çok fonksiyonlu bir sosyal platform haline geleceğini öngörüyor.

Okuyucu Yorumları