Google, Facebook'a salladı!

Google'ın CEO'su Larry Page'in Facebook hakkındaki sözleri, yeni bir savaşı mı işaret ediyor?

Google, Facebook'a salladı!

Birbirinden pek de haz ettiğini söyleyemeyeceğimiz iki dev, Google ve Facebook, bu kez "veri paylaşımı" konusunda karşı karşıya geldi. Google kurucularından Larry Page, Facebook'un kullanıcı bilgilerini kendilerinden "sakladığını" belirterek rakibine saldırdı.

İki internet devi arasındaki bilgi paylaşımına dair anlaşmazlık, 2010 Kasım'ında patlat vermişti. Google, istedikleri takdirde Facebook kullanıcılarının Gmail iletişim bilgilerini Facebook'ta paylaşmalarına izin veriyordu. Ancak Facebook aynı şeyi rakibi için yapmadığından, Google veri akışını durdurmuştu.

Bir televizyon programına konuşan Google CEO'su Page, bu konuyu oldukça ciddiye aldıklarını belirtti. Facebook'un bilgi paylaşımı konusunda bu kadar cimri davranmasının "talihsizlik" olduğunu söyledi.

Google'ın paylaşıma her zaman ılımlı yaklaştığını fakat aynısını Facebook'tan göremediklerini belirten Page, durumun ileride değişmesi gerektiğini vurguladı. "Facebook'un, kullanıcılarını rehin gibi saklamasının mantıklı bir sebebi olmalı. Gizlilik politikası gereğince yaptıklarını söylüyorlar fakat Yahoo'ya karşı bunu uygulamıyorlar. Rekabetçi piyasadan yanayız ve gelecekte bu durumun değişmesini umuyoruz."

Okuyucu Yorumları