Google+, Facebook'u tahtından edebilecek mi?

Google+, Facebook'u gerçekten yerle bir edebilir mi? İşte tahminler, yorumlar ve fazlası...

Facebook şimdi ne yapacak?

Google'ın son sosyal ağ girişimi Google+'nın ortaya çıkması ile aklımıza en çok gelen sorulardan bir tanesi, yeni hizmetin Facebook'u alt etmeyi başarıp başaramayacağı. Facebook'u birçok alanda örnek alan yeni proje ile durum güncellemeleri göndermek, resim yüklemek ve bağlantıları paylaşmak mümkün olacak.

Facebook, geçtiğimiz yaz yarım milyar kullanıcısı olduğunu açıklamıştı; son yapılan açıklamalara göre ise sosyal devin kullanıcı sayısı 750 milyonu zorluyor. Facebook'un internetin yegane sosyal portalı haline gelmesi, Google'ın her gün ziyaret edilen bir sosyal ağ oluşturmasını zorlaştırabilir. Akla gelen sorulardan bir tanesi, çok fazla kişinin kullanmadığı bir sosyal ağı kimin ziyaret edeceği. Zira sosyal ağlarda yalnızsanız ağın sizin için pek anlam taşımayacağı açıktır.

Technology Business Resarch'ten Ezra Gottheil, konuya şöyle yorum getiriyor: "Bütün mesele insanların tüm zamanını Facebook'ta harcıyor olması değil. Her zaman bir miktar yıpranma vardır. Mesele, herhangi bir sosyal ağda organik büyümeyi elde etmek çok zordur. Büyük bir topluluğu, oradaki ilk kişi olmadan nasıl toplayabilirsiniz ki?"

Myspace örneği Google'ı sevindirebilir

Myspace örneği Google'ı sevindirebilir
"Çemberler" ile arkadaşlarımızı farklı etkinlikler için gruplandırabileceğiz

Google için iyi örneklerden bir tanesi, Myspace'in bir zamanlar sosyal ağlarda hüküm sürüyor olması, ardından Facebook'un ortaya çıkarak onu geride bırakması olabilir.

Gabriel Consulting Group'dan Dan Olds, ise Google'ın büyük bir piyasa gücü olduğunu, bunu Google olduğu için denediğini söylüyor: "Onları yok sayamazsınız. Ancak bu çok zor olarak ve biraz şanslara ihtiyaçları var. Facebook muazzam boyutlara sahip ve yerleşmiş durumda, Google ise uzun zamandır onlarla hiç mücadele etmedi. Bunu hala yapabilirler mi?"

Olds, Facebook'un sosyal ağlar arasında geçişi kolay bir hale getirmeyeceğini de düşünüyor ve bunun Google için pek de iyi olmayacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları