Google Galaxy S4 mü, Google HTC One mı?

Samsung Galaxy S4'ün veya HTC One'ın "saf" sürümleri alınır mı? Alınırsa hangisi alınır?

Galaxy S4 vs HTC One!

Android'li cihazların dünyasında görmeye alıştığımız şöyle bir gerçek var: Sony, Samsung, HTC ve LG gibi büyük şirketler, Android cihazlarına kendi arayüzlerini ve uygulamalarını ekleyerek deneyimi farklılaştırmayı ve geliştirmeyi amaçlıyorlar. Google ise cep devleriyle ortak çalışarak "sade" Android ile çalışan cihazlar ortaya çıkarıyor.

Bu sene ortaya çıkan en iyi ceplerden ikisi Samsung Galaxy S4 ve HTC One, büyük ve müthiş ekranları, hızlı işlemcileri ve tasarımlarıyla göz dolduruyorlar. Ancak her iki cep de selefleri gibi ihtiyacınız olmayan birçok yazılımla geliyor.

"Saf Android" deneyimi sunan, herhangi bir ek arayüz içermeyen HTC One ve Galaxy S4 ise bu sorunu ortadan kaldırıyor. Peki "Nexus deneyimi sunan" bu ceplerden hangisi daha iyi?

HTC One ve Galaxy S4'ün Google sürümleri henüz Türkiye'de satılmasa da yurtdışı fiyatlarına baktığımızda HTC One'ın 599 dolar, Galaxy S4'ün 649 dolar olduğunu, dolayısıyla S4'ün yaklaık 50 dolar daha pahalı olduğunu görüyoruz.

Cihazların Google sürümlerinde HTC'nin Blinkfeed işlevi ve Samsung'un göz algılama işlevlerinden yoksunsunuz. Ancak bu işlevlerin yokluğunu hissedip hissetmeyeceğiniz şüpheli. Bizce tek dezavantaj, stok ceplerdeki kamera yazılımının orijinal ceplere göre geride kalması.

HTC One ve Galaxy S4'ün Google sürümleri arasında yapacağınız seçim, ilk olarak size sunulan fiyatlara veya operatörünüzün fırsatlarına dayanıyor. Bunun ardından daha zor bir seçim sizi bekliyor: Alüminyum kasalı, şık ve ağır HTC One ile harika bir donanıma sahip Galaxy S4 arasında seçim yapmak.

Okuyucu Yorumları