Google gizemli bir davetiye göndermeye başladı

Google, Project Stream için olduğu düşünülen gizemli bir davetiye göndermeye başladı...

Google'dan gizemli davetiye

Şu anda bulut oyunlarının firmalar için önemli bir alan olduğu söylenebilir ve Google da kendi konseptini önümüzdeki ay Game Developers Conference (Oyun Geliştiricileri Konferansı) sırasında gösterebilir gibi gözüküyor. Teknoloji devleri, 19 Mart tarihinde GDC'de gerçekleşecek etkinlik için davetiyelerini göndermeye başladı ve bu etkinliğin tam konusu net olmasa da, Project Stream hakkında olduğu düşünülüyor.

Google bir süredir oyun akışı hizmeti üzerinde çalışıyor ve hatta kamusal testler bile düzenledi. Geçtiğimiz yıl seçilen kişiler, şirketin Chrome tarayıcısı üzerinden Assassin's Creed Odyssey oynanmasına imkan tanıyordu. Ancak davetiyenin kendisi, bize etkinliğin amacı hakkında pek bir bilgi vermiyor. Davetiyede sadece karanlık bir koridor ve sonunda ışığa açılan bir geçiş gösteriyor ve sonrasında etkinliğin tarihi veriliyor.

Google gizemli bir davetiye göndermeye başladı

Bulut oyun piyasasında rekabet ise daha başlamadan oldukça çetin olacak gibi gözüküyor. Microsoft da aynı amaç ile Project xCloud üzerinde çalışıyor ve hatta Amazon ve Verizon gibi firmaların da kendi hizmetleri üzerinde çalıştıkları söyleniyor. Ancak şimdilik bu firmalar tüketicilerin kullanabilecekleri bir örnek sunmuş değiller ve oyunların bu yeni döneminde nelerle karşılaşacağımızı görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları