Google Glass'a Japon rakip: Neurocam

Google Glass'ın işe yaramadığını düşünüyorsanız, bir de bu ilginç cihazın yapabildiklerine bakın!

Google Glass'a müthiş rakip!

Google Glass'a harcayacağınız paranın çöpe gideceğini mi düşünüyorsunuz? Biraz daha ağır bir gözlük taşımaya razıysanız, Japonya'dan çıkan, üstelik daha sıra dışı bir işlev sunan bu ilginç çözüme göz atmalısınız.

Neurocam, bir iPhone ve kafa bandından oluşuyor. Başta ergonomik olduğunu düşünmeyebilirsiniz, ancak aslında telefonu kulağından düşürmeyenler bizce yabancılık çekmeyecekler. Cihazın kamerası, görüş açınızdan video kaydedebiliyor, ancak asıl yeteneği tam olarak bu değil. Bandın beyniniz üzerinde gerçekleştirdiği EEG taramaları, hangi görüntülerin sizi ilgilendirdiğini seçmeye ve bu görüntüleri otomatik olarak kaydetmeye yarıyor.

Nerocam iPhone uygulaması bunun için EEG verilerine 1'den 100'e kadar bir değer atıyor. Değer 60'un üzerine çıktığında kamera kayda başlıyor. Kayıtlar, 5 saniyelik GIF'lerden oluşan bir albüme kaydediliyor, bu sayede nelerin ilginizi çektiğini görebiliyorsunuz. Cihaz, şimdiden Japon reklamcıların ilgisini çekmiş durumda. Japon reklam devi Dentsu, Neurocam projesini destekleyen şirketler arasında.

Neurocam'in nasıl çalıştığını videomuzda yakından görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları