Google Glass değil; Google Flass!

Google Glass alacak 1.500 dolarınız yok mu? Öyleyse size "Google Flass" verelim...

Google Glass değil; Flass!

Google Glass'ın Explorer ismi verilen ve özellikle uygulama geliştiriciler için tasarlanmış olan ilk modelini satın almak için gerekli 1.500 doları bir türlü bir araya getiremeyen Avustralyalı hacker, kendi Glass'ını yapmaya karar verdi. Ortaya resimde görülen cihaz çıktı: Karşınızda Flass!

Avustralya hacker camiasında, efsanevi Evil Dead filminin kahramanı Ashley J. "Ash" Williams'dan esinlenen bir takma isimle yani Ash_Williams olarak tanınan hacker, bir Nokia N9 telefonu ve Myvu Crystal 701'den aldığı ufak ekranı birleştirmiş. Açıkta bolca kablo göründüğünden esin kaynağı olan Google Glass kadar şık görünmüyor. Ayrıca sesli kontrol desteği olmadığından küçük bir klavye aracılığıyla kontrol edilmesi gerekiyor. Ash_Williams, Google Glass kasasının üç boyutlu çıktısını sipariş ettiğini, böylece üzerinde çalıştığı bir üst modelin en azından daha şık görüneceğini söylüyor.

Cihazın şu haliyle bile oldukça iyi çalıştığını söyleyen hacker, tasarımı daha da geliştirmek için çalışmalarına devam edeceğini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları