Google Glass geldi; hemen geri gitti!

Google Glass, piyasaya çıkmasına henüz bir yıl varken eBay'de satışa sunuldu! Ama...

İnternette bir garip satış!

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen arttırılmış gerçeklik cihazı Google Glass şimdiden eBay'e düştü. Ama 36 teklif alan ve fiyatı en son 15.900 dolara kadar çıkan gözlük tam yeni sahibini bulmak üzereydi ki satış sonlandırıldı. Çünkü söz konusu olan gerçek bir cihaz değil, bir dolandırıcı tuzağıydı. Sahtekârlığın erken fark edilmesi, dolandırıcıların başarılı olmasını engelledi.

Önce kendisinin "gözlüğü erkenden edinen" bir kişi olduğunu ve alıcının eline açılmamış paketinde bir cihaz ulaşacağını iddia eden satıcı daha sonra hikâyesini değiştirdi. 28 Şubat günü yapılacak olan Google Glass tanıtım toplantısına katılacağını söyleyen satıcı, gözlüğü orada teslim alacağını ve alıcıya ulaştıracağını yazdı. Bu ikinci hikâyenin ilkinden daha inandırıcı olduğunu söyleyebiliriz çünkü Google hiçbir yerde, talihli katılımcıların cihazları satamayacağını söylemiyor. Ama teklifin eBay'den kaldırılmasının da gösterdiği gibi söz konusu olan bir dolandırıcılık girişimi.

Aslında ilk bakıştan itibaren pek güvenilmeyeceği anlaşılan teklifin bu kadar ilgi görmesi, Google Glass projesinin nasıl bir merak uyandırdığının en iyi göstergesi olarak görülebilir.

Okuyucu Yorumları