Google Glass'ın maliyeti "yok artık" dedirtti

1.500 dolara satılan Google Glass'ı oluşturan parçaların toplam değeri, "yok artık" dedirtti!

Fiyatı 1.500 dolar ama...

Google'ın 1.500 dolara sattığı gözlüğü Google Glass'ın parçalarını tek tek söken Teardown.com, parçaların fiyatlarını araştırdığında, toplamda 80 dolara değere ulaştı.

Google Glass'da bulunan parçaların birçoğu aslında orta seviye bir Android telefonda da görülen, piyasada da bol miktarda bulanan elektronik parçalar. Buna rağmen cihazın satış fiyatının 1.500 dolar gibi rekor bir seviyede olması internette büyük tepki topladı.

Ancak gözlüğün maliyet hesabında dikkate alınmayan kalemler de bulunuyor. Gözlüğün yazılımı, dağıtımı, pazarlama, reklam ve lojistik maliyetleri gibi kalemler, donanım maliyetinin çok daha üzerine çıkıyor.

Asıl şaşırtıcı olan ise cihazın donanımının çok düşük seviye olması. Google Glass'ta 1 GB RAM kullanıldığı, ekran çözünürlüğünün ise sadece 640 x 360 piksel olması dikkat çekiyor. Pilin ise 570 mAh gibi küçük bir boyutta olması gözlüğün kısa sürede şarj problemleri yaşayacağının ispatı olarak görülüyor.

Bakalım Google, gözlüğü resmen satışa çıkardığında tüm bu düşük özellikleri yükseltecek mi veya bu yükseltmeyi yaptığında acaba fiyatı da 3.000 dolar seviyesine mi çekecek? Bu soruların cevabını yakında alacağız.

Okuyucu Yorumları