Google Glass'ınızı satarsanız ne olur?

Son dönemin en çok ilgi çeken bu cihazını istediğiniz gibi satın alın! Ama satmaya kalkarsanız...

Alabilirsin ama satamazsın!

Google'ın henüz sadece bazı şanslı kişilere ve geliştiricilere verdiği Robocop gözlükleri Google Glass'ı, bir başkasına satabilir misiniz?

Google, web sitesinde yaptığı açıklamada gözlüklerinin hayat boyu kullanıma yönelik olduğunu, bir başkasına tamamen ücretsiz olarak devretmek dışında cihazınızı elden çıkaramayacağınızı söyledi. Kurallara uymayanların Glass'ları ise Google tarafından uzaktan devre dışı bırakılabilecek.

Reklam devi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Herhangi bir gözlüğü ticari olarak satamazsınız, ancak hediye olarak verebilirsiniz. Hediyeyi alanların Google'dan destek alabilmeleri için bir Google Wallet hesabı açmaları gerekmektedir. Aynı kurallar hediyeyi alanlar için de geçerlidir."

Kullanım şartlarının son satırlarında sadece bir Google Glass sahibi olabileceğiniz ve onu kiralayamayacağınız, satamayacağınız da belirtiliyor.

Orta seviye bir cep kadar güçlü olan Google Glass, 5 megapiksellik bir kameraya sahip ve 720p video kaydı yapabiliyor. Cihazın 16GB'lık depolama alanının 12GB'lık bölümünü kullanabiliyorsunuz. Glass'ın ilginç başka bir yanı, sesleri kulağınızdaki kemikler yoluyla iletmesi.

Okuyucu Yorumları