Google: "Gmail'i sabote ettiler!"

İnternet devi Google'dan, dünyanın en büyük ülkelerinden birine çok sert suçlamalar...

"Gmail'i sabote ettiler!"

Google, hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Bir bilgi ya da servise ihtiyacımız olduğunda ona başvuruyoruz. Fakat çekik gözlü kardeşlerimizi, Google'ın egemenliği sıkmış olacak ki, Google önce Japonya'da yasaklandı, Japonlar kendi arama motorlarını kurdu. Şimdi de Çin, Google'ın elektronik posta servisi olan Gmail'e sabotaj yapmakla suçlanıyor.

Gmail'de oluşan sorunlar hakkında mühendislerine ayrıntılı bir araştırma yaptıran Google, kendilerine ait hiçbir teknik sorun bulunmadığını, aksaklıkların Çin Devleti için çalışan hacker'lar tarafından oluşturulduğunu, hatta bunların Google'dan kaynaklanıyormuş gibi gösterildiğini söyledi.

Çin hükümeti ise yaptığı kısa açıklamada bu suçlamaya cevap verdi. Açıklamada, "Bu suçlama kabul edilemez" cümlesine yer verildi...

Facebook, Twitter ve YouTube'un da erişime kapalı olduğu Çin'de, Gmail'le alakalı sorunlar, geçtiğimiz Ocak ayının sonlarında ortaya çıkmıştı. Çin halkı, Google servislerine ulaşmakta halen zorluk yaşıyor. Google geçen sene yaptığı açıklamaya göre Çin'le bir daha ortaklık kurmayacak.

Okuyucu Yorumları