Google, Güncellemeler İçin Düğmeye Bastı!

Google, bitmek tükenmek bilmeyen Android uygulama güncellemelerine nihayet bir çözüm getiriyor!

Android için yeni güncelleme çözümü!

Android'in birçok işlevsel özelliğinin yanında kullanıcıların şikayet ettikleri bazı unsurlar da yok değil. İşte biraz can sıkan bu durumlardan birisi de bazen bitmek bilmeyen uygulama güncellemeleri. Bu güncellemeler için gereken indirmeler tam bir indirme dosyasından daha küçük olsalar da yine de hatırı sayılır bir veriye mal oluyorlar.

Google nihayet bu duruma da etkili bir çözüm getirmeye hazırlanıyor. Firma uygulama güncellemelerine getireceği yeni bir yaklaşımla sadece belirli dosyalar için getireceği yamayla bu güncellemelerin boyutlarını ciddi bir biçimde azaltmayı hedefliyor. Söz konusu yamaların uygulamanın kendisinden yaklaşık yüzde 65 ve bazen de yüzde 90'ın üzerinde daha küçük olması bekleniyor.

Google bu bağlamda doğru dosyaları değiştirmek ve gerekli yamayı yaratmak adına ilk olarak eski ve yeni uygulama versiyonlarını sıkıştıracağını açıkladı. Bu yeniliğin ardından yapılacak güncellemeler sadece cihazınızdaki uygulamaların dosyalarını açmak, değişiklikleri uygulamak ve onu tekrar sıkıştırmaktan ibaret olacak.

Okuyucu Yorumları