Google, harita düzenleme işlevini kapattı!

"Elmanın üstüne idrarını yapan Android" şokunun sonrasında Google, bu önemli hizmetini kapattı!

Google'dan geçici çözüm!

Apple logosu üzerine idrar ihtiyacını gideren Android maskotu için özür dileyen Google, harita hizmetinde sunduğu özel harita düzenleme işlevlerini kısıtlama yoluna gidiyor.

Google Maps'in özel harita düzenleme işlevini şaka amaçlı kullanmaya çalışanların sayısının, sözkonusu olay üzerine arttığı düşünüyor. Eşek şakalarının önüne geçmeye çalışan Google ise yaptığı duyuruyla Map Maker harita düzenleme aracını 12 Mayıs'tan itibaren geçici olarak kapattığını söyledi.

Google ürün forumlarında "Son bir kaç aydır Google Maps'e yapılan saldırıların sayısında hissedilir artış oldu" diyen Google ürün müdürü Pavithra Kanakarajan, cümlesine şöyle devam etti: "Bunun sonucu olarak, bu tür kazaları engellemek üzere daha akıllı mekanizmalar bulana dek, otomatik onaylamayı ve kullanıcı moderasyonunu dünya çapında askıya aldık."

Google, Maps'te ortaya çıkan şaka amaçlı resimlerin ve istenmeyen düzenlemelerin ardından Map Maker'ın spam algılama sistemini geliştirme sözü vermişti. Ancak yeni duyuru, Google'ın çabasının yetersiz kaldığını gösteriyor.

Harita düzenleme işlevinin ne zaman geri geleceği bilinmiyor, ancak Kanakarajan bunun geçici bir çözüm olduğunu ve mümkün olan en kısa sürede sorunu çözmek istediklerini vurguluyor.

Okuyucu Yorumları